דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה ללא גלוטן
פוקצ`ה ללא גלוטן
פוקצ`ה ללא גלוטן
פוקצ`ה מהמטבח האיטלקי לצליאקים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 172 גרם למנה\יחידה (4-10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערת המערבל קמחים, שמרים יבשים, משפר אפייה, גרעיני דלעת טחונים וסוכר, ומערבבים היטב.
  • 2 מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • 3 מוסיפים חומץ, שמן וכוס מים פושרים.
  • 4 לשים עם וו לישה תוך הוספת מעט מים מדי פעם עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה במרקם של סלט חומוס.
  • 5 מכסים ומתפיחים במקום חם עד הכפלת הנפח למשך כ- 40 דקות עד שעה.
  • 6 מוסיפים חופן קמח קונדיטור, לשים תוך הוספת קמח קונדיטור מדי פעם עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.
  • 7 מחלקים לשני חלקים שווים.
  • 8 מרדדים על משטח מקומח לעלה עגול בעובי של כ- 1 ס"מ.
  • 9 מניחים על תבנית מחוררת (או על נייר אפייה בתבנית רגילה) ומכניסים לתנור קר להתפחה למשך כ- 20-30 דקות.
  • 10 יוצרים בעזרת האצבע גומות, מברישים בשמן זית, נועצים בגומות חלקים קטנים מענף הרוזמרין וזורים מעט מלח גס.
  • 11 אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות עד השחמה, כ- 10-15 דקות.
  • 12 מגישים מיד ובתיאבון חיוך
  • הערות וגיוונים:
  • 1 ניתן לעצב פוקצ`ות בגדלים וצורות לפי הרצון.
  • 2 על החלק השני של הבצק, פיזרתי גבינת מוצרלה מגוררת ומעט גבינה מלוחה מפוררת. סגרתי היטב ורידדתי לעלה עגול ושמנמן בקוטר התבנית. הכנסתי להתפחה עם הפוקצ`ה ולפני האפייה מרחתי בשמן זית - יצא מעדן. ניתן באותה הדרך למלא בכל מילוי שאוהבים.
  • 3 ניתן לאפות עוגות ועוגיות שמרים מאותו הבצק - מחסירים מלח, מוסיפים בין 1/4 ל- 1/2 כוס סוכר. הבצק מעולה ויכול להתאים להכנת לחמניות רגילות או ממולאות, בסיס לפיצה או להכנת סמבוסק.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)385224
חלבונים (גרם)0.3 0.17
פחמימות (גרם)7845
מתוכן סוכרים (גרם)0.71 0.42
שומנים (גרם)7 4.07
מתוכם שומן רווי (גרם)0.71 0.41
נתרן (מ"ג)744.31433.1
סיבים תזונתיים (גרם)0.07 0.04
מים (גרם)68.739.97
ויטמין A (מק"ג)0.420.24
ויטמין B (מק"ג)6.853.98
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.310.18
ויטמין C (מ"ג)0.060.04
סידן (מ"ג)13.247.71
ברזל (מ"ג)0.020.01
מגנזיום (מ"ג)0.960.56
זרחן (מ"ג)0.190.11
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)2.031.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 8.2% 0.4% 91.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?