דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 63 גרם למנה\יחידה (כ- 16 פרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם כפרי עם פטריות שיטאקי
לחם ביתי נהדר עם פטריות
  • 1 בקערה גדולה יש לערבב את כל המרכיבים חוץ מפטריות השיטאקי, עד שנוצרת עיסת בצק גדולה.
  • 2 לחתוך את פטריות השיטאקי דק ולהקפיץ על מחבת חמה עם מעט שמן עד שהן מושחמות.
  • 3 להוסיף את הפטריות אחרי שהצטננו קצת לעיסת הבצק, וללוש מעט עד שהן נטמעות בעיסה.
  • 4 להוציא את העיסה מהקערה וללוש אותה כ- 50 פעמים.
  • 5 לחתוך את העיסה לחתיכות קטנות בעזרת סכין חדה ולהניח את החתיכות אחת על השנייה חזרה בתוך הקערה, לכסות ולחכות כ- 10 דקות.
  • 6 להוציא את הבצק בפעם השנייה מהקערה, ללוש כ- 10 פעמים ולחזור שוב על סעיף 3.
  • 7 לשמן סיר לתנור ממתכת יצוקה או מחימר.
  • 8 להוציא את הבצק בפעם השלישית מהקערה, לעצב לו צורה עגולה, להניח בסיר לתנור, לכסות ולהכניס למקרר לתפיחה איטית במשך כל הלילה (12-18 שעות).
  • 9 לחמם את התנור ל- 250 מעלות ולהוציא את הסיר מהמקרר.
  • 10 אחרי 30 דקות להכניס את הסיר עם המכסה לקומה הראשונה בתנור.
  • 11 אחרי 25 דקות להסיר את מכסה הסיר, להוריד את הטמפרטורה ל- 200 מעלות ולהשאיר בתנור עד 30 דקות.
  • 12 להוציא את הלחם מהתנור, אחרי 5-10 דקות להוציא את הלחם מהסיר ולצנן על רשת.
  • 13 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יוצאת כיכר לחם אחת גדולה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 6.4% 10% 77.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב