מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לחמניות שכולם יאהבו - לא רק טבעוניים
- הכנת הלחמניות (1):
- 1 מערבבים את כל מצרכי הבצק יחד (מלבד המלח), מוסיפים את המלח וממשיכים עד לקבלת בצק אחיד. לשים כ- 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.
- 2 מניחים את הבצק בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת. רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.
-
- בינתיים מכינים את גבינת השקדים:
- 1 בעזרת בלנדר מוט מרסקים את השקדים (שהושרו במים למשך כ- 4 שעות קודם לכן) עם המים, מיץ הלימון והמלח למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
- 2 מניחים בכלי סגור במקרר להתייצבות (במידה והגבינה נוזלית מאוד, מרפדים מסננת דקה בבד גאזה או חיתול או נייר סופג עבה, מניחים את המסננת מעל קערה ושופכים את הגבינה לתוך הבד, הנוזלים המיותרים יטפטפו אל הקערה ונקבל גבינה סמיכה יותר).
- הכנת הלחמניות (2):
-
- 1 לאחר שהבצק הכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים, תלוי במזג האוויר), מחלקים אותו לכדורים בגודל כדור פינג פונג. בעזרת האצבע יוצרים חור בכדור ומרחיבים אותו עד שנוצרת קערה, מכניסים לתוך הקערה מגבינת השקדים, אם רוצים מוסיפים את אחת התוספות המוזכרות במתכון וסוגרים.
- 2 מניחים את הכדורים על תבנית עם החלק של הסגירה כלפי מטה, הקפידו להניח אותם במרחק אחד מהשני כיוון שהם יכפילו את נפחם באפייה.
- 3 מכסים במגבת נקייה ונותנים לתפוח עוד כ- 15 דקות.
- 4 משמנים את הכדורים במעט שמן זית ומפזרים מעל שומשום או קצח.
- 5 אופים בחום של 190 מעלות למשך כ- 15 דקות או עד שהלחמניות משחימות. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת להצטנן (זהירות! גבינת השקדים בפנים רותחת).
- 6 בתיאבון
- הערות:
- * אם נשארה לכם גבינת שקדים - היא נהדרת למריחה על הלחם.
- * אם נשאר לכם בצק - אפשר להכין מקלות בטעמים: מרדדים נחשים באורך שווה, מורחים שמן זית ומפזרים שומשום, זעתר, פפריקה, קצח וכדומה.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: בלנדר מוט.
הערך התזונתי לא כולל את התוספות השונות.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
9.9% |
22.4% |
15.6% |
52.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב