גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | ספורט וכושר גופני | » | רעיונות ותרגילים להפעלה גופנית בבית לילדים |
המלצות לביצוע פעילות גופנית של הארגונים המובילים בעולם (כמו ארגון הבריאות העולמי, ה- ACSM ועוד), לא עומדות כלל בקנה אחד עם מה שקורה בפועל, הלכה למעשה כשמדובר על פעילות גופנית הנעשית עם ילדים בישראל. כמות הגירויים שיש לילדים (ואף למבוגרים) בדור הנוכחי בכל הקשור לטכנולוגיה היא בלתי נתפסת: מסכים מכל סוג, פעילויות ואפשרות לבלות בזמן הפנאי ומה לא. הדבר גורם מן הסתם לרביצה רבה וחוסר בפעילות גופנית על בסיס קבוע. יש צורך על פי המלצות של הארגונים המכובדים שילדים יבצעו כל יום לפחות 12,000 צעדים ובעיקר אלה הסובלים מעודף משקל. בפועל, הדבר לא ממש קורה והדבר אקוטי במיוחד בערים בהן לא ממש זזים הילדים ולכל מקום התזוזה הינה עם רכבי הורים, תחבורה ציבורית או בכלל לא יוצאים מהבית. גם שיעורי החינוך הגופני שנעשים בבתי הספר פעמיים בשבוע לא מהווים פיתרון מספק בנושא זה.
ד"ר איתי זיו (Ph.D), ד"ר בתחום אימון ומנהל ספורט, 18.10.2015
חשוב להתחיל את הפעילויות האלו בבית כבר בגיל קטן
אין צורך להתנות את הפעילות הגופנית במתן חיזוקחשוב לעודד ילדים לביצוע פעילות גופנית על בסיס קבוע, ויפה שעה אחת קודם. מכיוון שבמידה וילדים הינם שמנים בחלק ניכר מתקופת ילדותם, גובר הסיכוי מאוד שיהיו מבוגרים שמנים. נציין תופעה המאופיינת בכך שפעמים רבות ניתן להיתקל בהורים מיואשים אשר הגיעו למצב שבו הם מאיימים או מתנים את פעילות הילד ב"אם תעשה אז תקבל”. כבר במצב זה רוב הסיכויים שהילד לא ישתף פעולה או לכל היותר ישתף פעולה באופן חד פעמי .הכוונות טובות, אך הדרך אינה מתאימה. באופן טבעי ילדים נוטים להיות בעלי מרץ, אוהבים לשחק, לעשות כיף, לחוש תחושת הצלחה במשימות, להיות בסביבה עם עוד אנשים ולצחוק הרבה. אם נתייחס לכך ונציע פעילויות שיאפשרו להביא לידי ביטוי נתונים אלה, ישנו סיכוי גבוה להצליח ולגרום לילדים להניע את עצמם לפעולה. להלן מספר דרכים כיצד להניע את הילדים בביתצעד ראשון לפני הכל צריך להכין סביבה שמעודדת לפעילות, סביבה בטיחותית ומאפשרת. הפעילויות צריכות להיות תואמות ליכולות הילד, לרצונותיו ולתנאי השטח:
אלו רק חלק מהפעילויות שניתן לבצע עם ילדים וחשוב למצוא דרכים יצירתיות להפעלה שתוביל להתמדה של הילד. חשובה הגישה החיובית, ההנאה וההנעה באימון, והכי חשוב - יצירת חוויה. בנוסף, אימון משפחתי תורם רבות לגיבוש וקשר טוב במשפחה. הכותב הוא ד"ר איתי זיו (Ph.D), עוסק מזה שנים בתחום הפעילות גופנית, ספורט וחדרי כושר, וקרן שכטר (B.Ed.), מאמנת כושר אישית. כנסו בנוסף: |