גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | דיאטה | » | 5 טיפים לשמירה על המשקל גם בחופשות ואירועים |
התחלתם תהליך ירידה במשקל, אתם כבר בשוונג, הולך לכם טוב, אבל אז החברים או בני המשפחה מחליטים לצאת לחגוג במסעדה, או שבן הזוג החליט להפתיע והזמין כרטיסים לנופש מפנק הכל כלול במחיר רצפה. במיוחד בשביל המצבים האלה, הנה 5 טיפים שיאפשרו לכם לשמור על המשקל גם מחוץ לשגרה.
חן קוזניץ, דיאטנית קלינית, 07.04.2019
![]() חופשה בבית מלון: פיתויים רבים שאפשר להתמודד איתם בהצלחה
חלק בלתי נפרד מהחייםאירועים הם חלק בלתי נפרד מחיינו, החל מבילוי עם המשפחה וחברים במסעדה, הזמנה לחתונה או נופש בבית מלון. אירועים אלה מטעינים אותנו באנרגיות וכוחות מחודשים, והם מהווים נקודת אור ועוגן בחיי היומיום. עבור רוב האנשים הנמצאים בתהליך ירידה במשקל שגרה היא מקום נוח, מוכר וברור. השגרה מאפשרת התארגנות, תכנון והכנה מראש של הארוחות, גם במקרים של לקיחת אוכל מהבית לעבודה. אחד הקשיים שצפים במהלך תהליך הירידה במשקל הינם אירועים, שכן הם מלווים בחששות, ברגשות אשם ובתחושת תסכול וחסך. לאורך השנים יצא לי לשמוע ממטופליי על מספר טיפים שעזרו להם להתמודד עם מצבים שוברי שגרה, תוך שמירה על משקלם בתהליך הירידה במשקל. את הטיפים הללו אשמח לחלוק אתכם. טיפ מס' 1: שיתוף מנה עיקריתהטיפ הראשון הגיע כפתרון לשמירה על המשקל כאשר מתקיימות מספר ארוחות עסקיות במהלך ביקור של עמיתים מחו"ל, אך ניתן ליישמו גם אם אתם רק שניים. עוד בטרם הגעתכם למסעדה, תחליטו שאתם מסתפקים בארוחה עיקרית אחת, בחרו במה שחשקה נפשכם ואת הארוחה הזאת תחלקו עם אדם נוסף. ניתן להרחיב את מגוון המאכלים שברצונכם לטעום במידה ואתם יותר משני אנשים, במקרה שכזה בחרו מספר ארוחות עיקריות, אך שימו לב שעל כמות המנות העיקריות להיות קטן ממספר האנשים הסועדים וזכרו לחלוק! כך יתאפשר לכם לטעום מגוון מאכלים, מבלי לחוש צורך לסיים את כל מה שמונח בצלחת המרכזית והכי חשוב בלי תחושת חסך ולבטים מיותרים. טיפ מס' 2: שיתוף מספר מנות ראשונותהטיפ השני הגיע כפתרון למפגש של מספר חברות ותיקות המתכנסות מדי פעם. אותן חברות, בוחרות מספר מנות ראשונות ועל ידי כך מתאפשר להן לטעום מגוון רחב יותר של מאכלים. מכיוון שמדובר במנות ראשונות הן מראש מנות קטנות יותר, ולכן ניתן להזמין מספר מנות העולה על כמות הסועדים. יש לזכור, כי המגוון של המנות הראשונות עשוי לכלול מאכלים שלא כולם אוהבים. במקרה שכזה, מומלץ להסכים עם שאר הסועדים על הזמנתן - זה אומנם מצמצמם במעט את ההיצע, אולם מגדיל את הסיכוי לאכילה מבוקרת. היכנסו בנוסף: טיפ מס' 3: מתי להזמין קינוחההנאה הכי גדולה שלי בעבודה היא כאשר נקודת המבט של המטופלים על הסיטואציה עברה שינוי והם הפנימו כללי התנהגות חדשים. מטופלת שיתפה אותי על שיחה שניהלה עם אחיה. היא הדגישה כי הבינה שאם היא מבלה במסעדה או בבית קפה, ההחלטה האם להזמין קינוח או לא תלויה בהרגשה הפיזית של הגוף בסיום הארוחה. אם חשים כבדות אין חובה להזמין קינוח, ואכן אותה מטופלת מצאה את עצמה מוותרת לא פעם על קינוח בסיום ארוחה בחוץ (ניתן ליישום גם בבית). לרובנו, קיימת הרגשה שאם יצאנו למסעדה, זאת הזדמנות לטעום כמה שיותר מהשפע שהמקום מציע. אשאל אתכם שאלה קטנה: במידה ויצא לכם לאכול קינוח כשכבד לכם בבטן? האם נהנתם? לא עדיף לחזור לאותה המסעדה או בית הקפה פעם אחרת רק למטרת הקינוח ולאכול ממנו כמה ביסים בלי תחושת מלאות, אלא בהנאה צרופה? טיפ מס' 4: סקירה ראשונית של בופה מבלי להניח בצלחתבבתי מלון ובאולמות אירועים השולחנות שעליהן מונח המזון ערוכים כל כך יפה, מלאי כל טוב ומאוד מפתים. דמיינו שנייה את הסיטואציה הבאה: אתם עוברים בתחילת האירוע על פני הבופה ומוסיפים לצלחת טעימות מכל המאכלים שמושכים לכם את העין. העובדה שיש תור מאחוריכם גורמת לכם להוסיף ולקחת לצלחת. המחשבה שעשויה לעלות לנו בראש היא שכדאי לנו לקחת עכשיו, כי אם נוותר נצטרך אולי לעמוד שוב בתור שנוצר, ואנו עלולים "להפסיד" חלק מהמזון שמוגש. לכן, לא פעם אנו מגיעים למצב בו הצלחת גדושה ומלאה ועדיין לא הגענו לסוף הבופה. לפעמים אנו לוקחים צלחת נוספת כי בהמשך ישנם מאכלים אהובים יותר מאלה שכבר הועמסו על הצלחת. להבא כדאי לסרוק את הבופה פעם אחת, להחליט בנחת אילו מהמאכלים באמת מתחשק לכם לטעום, לקחת מהם כמות שמשאירה טעם טוב בפה ולא בהכרח רק דוגמית ולהסתפק בצלחת אחת. טיפ מס' 5: סלט כמתאבןהטיפ הבא הינו פתרון לפיתוי הרב הקיים בבתי המלון בארוחות השונות. אחד התענוגות הקיימים בנופש הוא שאין צורך לבשל או לדאוג לארוחות, במיוחד אם מדובר בסוג של הכל כלול, האהוב על רובנו. המגוון המפתה והעשיר מקשה על שליטה בכמויות, במיוחד כשאנחנו תלויים בזמני הארוחות של המלון, ולכן אנו סבורים כי עלינו לאכול מספיק כדי שזה "יחזיק" אותנו לאורך כל היום. זוהי מחשבה מוטעית! ביומיום אנחנו לא פעם אוכלים בפער שעות יותר גדול מזה שהמלון מציג. ברוב המלונות, מגישים ירקות חתוכים. אני ממליצה להכין סלט ממגוון הירקות החתוכים לפי העדפתכם, כמובן שניתן להוסיף שמן זית או לימון לתיבול וליהנות ממנה ראשונה ובריאה. כעת, כשתעשו סריקה נוספת מה כדאי לאכול - הכמויות שתיבחרנה תהיינה קטנות ופחות מושפעות ממראה העיניים. לסיכוםיציאה מהשגרה לא חייבת להיות מלווה בחששות, אלא יותר בתכנון מראש והתכווננות. אחד הטיפים החשובים שאוכל לתת כאן הוא להפנים שבילוי או נופש הוא אינו אירוע חד פעמי, אין צורך לנסות לחוות את כל מה שמוצע לנו מבחינת מגוון המאכלים הקיימים באותו האירוע, שכן לא "כל המוסיף הרי זה משובח". אם אתם בנופש בחו"ל הגיוני שיהיה רצון לטעום ולחוות טעמים חדשים. כדאי לזכור שבחו"ל צועדים הרבה ולרוב מה שאכלנו יתקזז. ההתכווננות מראש צריכה לקחת בחשבון שאנחנו עשויים לחזור עם מעט משקל עודף, אבל החזרה לשגרה תסדיר זאת. מנגד, כשמדובר בנופש בארץ, חתונה או מסעדה (ויש הרבה מאלה - ארצנו קטנה) - תמיד אפשר לחזור לאותו מקום ולנסות את מה שטרם הספקנו לטעום. תיהנו מהמנות שאתם מזמינים ותצאו מהארוחה בתחושת נינוחות בבטן, תחושה כזאת שתשאיר אתכם עם טעם של עוד. הכותבת היא חן קוזניץ, דיאטנית קלינית. |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם