אם אתם רוצים ללמוד איך מכינים חביתה קלאסית (אומלט), או איך מכינים חביתה מקושקשת - אתם צריכים קודם כל להכיר את כל הטיפים החשובים כדי שהחביתה שלכם תהיה סופר טעימה, וששום דבר לא יתפקשש לכם בדרך. אז איך מכינים חביתה קלה להכנה וטעימה? יצאנו לדרך...
אנחנו נחלק כאן את הטיפים החשובים לשני חלקים: הטיפים המרכזיים והטיפים הכלליים, שהם כמובן לא פחות חשובים. נתחיל עם המרכזיים:
תוספת חלב: אל הביצים הטרופות תוסיפו מעט חלב (בערך כף חלב לכל ביצה). השדרוג הזה יביא לכך שהחביתה תצא רכה ואוורירית יותר. חביתה חלבית היא הכי טעימה שיש (אגב, ניתן לעשות שימוש גם בשמנת לבישול), אך תוכלו להחליף את החלב (או את השמנת לבישול) גם במים.
חמאה: לפני שאתם מוסיפים את הביצים הטרופות אל המחבת, אתם בוודאי מחממים קודם את השמן. אז זהו, שלא! במקום שמן פשוט תמיסו על המחבת חמאה שתעניק לחביתה שלכם הרבה יותר טעם. שימו לב: יש לחכות להמסה מלאה של החמאה וישר להוסיף את הביצים הטרופות. במידה ואתם פחות אוהבים חמאה (מה? איך אפשר שלא לאהוב?!) - תעדיפו לעשות שימוש בשמן בריא לטיגון כמו שמן זרעי ענבים לדוגמא. בנוסף, המחבת צריכה להיות חמה, אך שימו לב שלא תהיה חמה מדי.
מחבת: עשו שימוש במחבת עם ציפוי נון-סטיק (טפלון) שמונעת את הידבקות האוכל.
והנה הטיפים הנוספים:
ביצים טריות: במדריך שכתבנו על "איך מכינים ביצה קשה", התייחסנו אל הביצים שצריכות להיות טריות, וגם האם מומלץ להוציא אותן מהמקרר מעט לפני.
לטרוף היטב את הביצים: להכין חביתה זה תהליך מהיר - אל תשאירו את הביצים הטרופות בחוץ, אלא תעשו בהן ישר שימוש ותמזגו אותן למחבת החמה. לכן, יש לטרוף את הביצה רק בסמוך להכנה. בנוסף, חשוב לטרוף היטב את הביצים ביחד עם שאר המצרכים, ותוכלו לעשות זאת באמצעות מזלג, מטרפה ולמשקיעים שביניכם גם מיקסר ידני (:
עוצמת הלהבה: אחרי שמוסיפים את בלילת הביצים אל המחבת, החביתה לא אמורה לבעבע יותר מדי. לכן, הנמיכו את האש לעוצמה בינונית ולא גבוהה.
תרבד (תרווד): השתמשו בתרבד בכדי להפוך את החביתה. התרבד אינה שורטת את מחבת הטפלון. הימנעו מלעשות שימוש במזלג מתכת או כל כלי אחר שישרוט לכם את המחבת. לחביתה מקושקשת עשו שימוש פשוט בשתי כפות עץ לבישול. אגב, תוכלו להפוך את החביתה גם באמצעות צלחת (להחליק אותה על צלחת, ושוב להחזיר למחבת ולהחליק לצד השני).
איך יודעים שצריך להפוך את החביתה: כשקצוות החביתה מתחילות להזהיב ולשנות צבע, והחביתה מרגישה מספיק יציבה כדי להפוך אותה. אל תחששו לתת לה את הזמן הדרוש, ועם מעט מיומנות אנחנו בטוחים שאחרי כמה פעמים אתם כבר תדעו בדיוק מתי הרגע להפוך.
הרגע הזה שאתם שומעים את בלילת הביצים פוגשת במחבת החמה...
מתכון לחביתה קלאסית קלה להכנה
אז הגענו לרגע בו מתגלה התשובה לשאלה יוצאת הדופן הזו של איך מכינים חביתה קלאסית. הנה בדיוק המתכון שאתם צריכים...
המצרכים:
2 ביצים.
2 כפות חלב.
1/4 כפית מלח.
1/4 כפית פלפל שחור.
קוביית חמאה לטיגון.
אופן ההכנה:
טורפים היטב את הביצים בקערה.
מוסיפים את החלב, המלח והפלפל השחור, וממשיכים לטרוף עד לקבלת בלילה אחידה.
ממיסים במחבת חמה את קוביית החמאה (המסה מלאה).
מוזגים את בלילת הביצים אל המחבת החמה, מנמיכים את האש לבינונית ומטגנים עד שקצוות החביתה מתחילות לשנות את הצבע.
כשהחביתה שלנו יציבה מספיק, הופכים אותה בעזרת תרבד/צלחת, ממשיכים לטגן כחצי דקה נוספת ומסירים מהאש.
מתקבלת חביתה קלאסית טעימה.
בתיאבון (:
סוגי חביתות נוספים (מלבד אומלט ומקושקשת)
פריטטה: יש הרבה סוגים של פריטטות - איזו פריטטה בא לכם להכין? תבחרו מתכון אחד מכאן.
חביתה תפוחה: בכדי לקבל חביתה תפוחה וגבוהה - פשוט יש להוסיף אל בלילת הביצים מעט קמח תופח ואבקת אפייה, ולהקציף באמצעות מערבל ידני.
בסגנון יפני:חביתה יפנית מושלמת שנקראת גם טמאגו יקי - כדאי לנסות את המתכון הזה.
ואפילו לטבעוניים: יש המון סוגים של חביתה טבעונית שתוכלו להכין לבד בבית עם תערובות קמחים ייחודית ועוד תחליפים.
עם המון ירק: בסנדוויץ' עם ממרח אהוב כמו עמבה - אין על חביתת ירק חמה וטעימה.
עם צ'יפס: טגנו צ'יפס במחבת ופשוט תוסיפו מעליו את בלילת הביצים. יוצאת חביתת צ'יפס מושלמת לילדים!
תוספות נוספות: זיתים (ירוקים או שחורים), עגבניות מיובשות, זעתר, כורכום, צ'ילי חריף, אריסה, עלה סיגר, פילה עוף, נקניקיות ועוד.
אהבתם את הכתבה? נשמח שתשתפו אותה עם החברים שלכם שלא כל כך יודעים איך להכין חביתה כמו שצריך, ושתיכנסו אל מדריכי בישול ואפייה נוספים באתר.
בהצלחה, צוות האתר.