גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מתכונים לצמחוניים | » | טמאגו יאקי |
הפירוש המילולי של טמאגו יאקי הוא "ביצה מטוגנת", כלומר חביתה. היא שונה מהחביתות המערביות מאחר שהיא מגולגלת לרול במהלך הטיגון. בצורתה הסופית היא ניתנת לפריסה ותאימה לקופסת האוכל היפנית - האובנטו. נהוג לטגן את הטמאגו יאקי במחבת ייעודית שצורתה מלבנית, ושמה "מאקייאקינאב?ה" (makiyakinabe), כלומר מחבת לטיגון וגלגול, 168 קלוריות למנה, 196 קלוריות ל-100 גרם
ניבה קרן אור, חובבת בישול יפני, 17.07.2017
ציוד נדרש: זוג צ`ופסטיקס.
המתכון באדיבות ניבה קרן אור
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 168 | 196 |
חלבונים (גרם) | 11.04 | 12.84 |
פחמימות (גרם) | 3 | 4 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 3.17 | 3.69 |
שומנים (גרם) | 12.4 | 14.42 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 3.48 | 4.04 |
כולסטרול (מ"ג) | 370.17 | 430.43 |
נתרן (מ"ג) | 1,037 | 1,206 |
מים (גרם) | 56.02 | 65.14 |
ויטמין A (מק"ג) | 160.38 | 186.49 |
ויטמין B (מ"ג) | 1.97 | 2.29 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.06 | 0.07 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.42 | 0.49 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 0.06 | 0.07 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 1.26 | 1.47 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.13 | 0.15 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 41.31 | 48.03 |
ויטמין B12 (מק"ג) | 1.13 | 1.31 |
ויטמין D (מק"ג) | 0.75 | 0.87 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.99 | 1.15 |
ויטמין K (מק"ג) | 4.54 | 5.27 |
סידן (מ"ג) | 48.36 | 56.23 |
ברזל (מ"ג) | 1.63 | 1.89 |
מגנזיום (מ"ג) | 10.55 | 12.27 |
זרחן (מ"ג) | 168.48 | 195.91 |
אבץ (מ"ג) | 0.97 | 1.13 |
אשלגן (מ"ג) | 119.3 | 138.72 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 2.15 | 2.51 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.1 | 0.11 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 1.9 | 2.21 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 5.14 | 5.98 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 4.84 | 5.62 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם