איזה שומן עלינו לאכול?
יש להימנע מצריכה מוגברת של שומנים רוויים ושומן טרנס שמעלים את כמות הכולסטרול ואת הסיכון למחלות לב. לעומת זאת, ישנם שומנים בריאים, כגון שומנים בלתי רוויים, שעונים על הצורך באוכל עשיר וממלא, מבלי לסתום את העורקים.
לפניכם רשימה של חמישה מאכלים עתירי שומן שתוכלו לאכול ללא רגשי אשם, כל עוד תואכלו אותם במידה.
טחינה - לא סתם האמריקאים האובססיביים לבריאות, אימצו את הטחינה הים תיכונית. טחינה היא סוג של חמאת סומסום המיוצרת בתהליך של עיבוד זרעי סומסום ושמן זית במעבד מזון. היא מקור טוב לשומנים בלתי רוויים, אבל זה לא אומר שכדאי לפצוח בדיאטת טחינה ולאכול בהגזמה, היות וכפית אחת מכילה בין 8-9 קלוריות. ישנם מספר שימושים לטחינה מלבד הממרח המשעמם: עוגיות טחינה, רוטב לסלט, בשילוב הקלאסי עם חומוס או בשילוב מפתיע עם ריבה.
אבוקדו - אבוקדו הוא אחד הירקות היחידים המכילים שומן, אבל שומן בלתי רווי שבריא ללב. האבוקדו לא רק מוסיף טעם קרמי מעולה, הוא אף יכול לעזור מאחורי הקלעים. אם תוסיפו פרוסת אבוקדו לסלט הוא יכול לעזור לגוף שלכם לספוג בצורה טובה יותר ויטמינים כגון: A ,D ,E ו- K שנמצאים בירקות השונים. אבוקדו הוא תוספת מצוינת לסלטים, סלסה, מרקים, סושי ולהרפתקנים – אפשר לנסות מילקשייק אבוקדו.
אגוזים - האגוזים הם מקור מצוין לשומנים בלתי רוויים ואף לפרוטאין ולסיבים. מחקרים מראים כי אנשים האוכלים אגוזים, לא רק פחות עולים במשקל, אלא מפחיתים את הסיכון לחלות במחלות לב. והנה רעיון להגשה מקורית: במקום או בנוסף לציפוי של פרורי לחם על עוף או דגים בתנור.
דגים - הדגים מכילים חומצות שומן המכונות אומגה 3. אומגה 3 חיוני לגוף, היות והגוף לא מסוגל לייצר אותו בכוחות עצמו. קצרה היריעה מלתאר את כל היתרונות של אומגה 3, שמשפר כמעט הכל, מבריאות הלב ועד בריאות הנפש. מסתבר שביהדות גילו מזמן את הדגים. מנהג אכילת דגים בראש השנה, מבטיח לנו שתהיה שנה טובה ובריאה כל השנה.
|