דווקא החורף הוא הזדמנות מעולה לדיאטה
פיתויי הקיץ מאחורינו, גלידות, אבטיחים, בילויים רבים המלווים באכילה מחוץ לבית ו"חתיכות" בביקיני שמחסלות את טיפת האומץ האחרונה להסיר את הבגדים בים... הכל בראש, הכל עניין של החלטה אבל אני מודעת לכך שישנם גורמים אובייקטיבים המקשים עלינו לא לסיים את החורף בעוד שניים - שלושה קילוגרמים עודפים. בחורף היום קצר יותר, הטמפרטורות נמוכות יותר. מה שמשפיע על מערכות הגוף כמו מערכת חיסונית חלשה יותר, חילוף חומרים משתנה ופעילות מערכת הורמונאלית משתנה. שינויים אלו משפיעים על דרישות האנרגיה בגופינו וכך על הצרכים התזונתיים שלנו. חשוב לא להתעלם ולהתייחס לצרכים החדשים.
אז איך עושים זאת, איך שומרים על הגזרה בחורף?
- ראשית, אני מציעה, להיערך. להחליט שלא נכנעים לאינסוף מתוקים זמינים אלא משקיעים באוכל מבושל, מחמם, ממלא, משביע ולדל קלוריות. בשונה מהקיץ, כדאי שתפריט החורף יכלול מרק ירקות, ירקות מבושלים, דייסה ומשקאות חמים (דלי קלוריות).
- חשוב לשמור על תפריט יומי מאוזן הכולל 3 ארוחות עיקריות (בוקר, צהריים, ערב) ביניהן 2-3 ארוחות ביניים. הארוחות העיקריות צריכות להיות ארוחות מלאות, הכוללות את כל אבות המזון. חלוקה כזו של ארוחות, לא תשאיר אתכם רעבים לרגע והסיכוי שתתפתו לאכול כמויות גדולות או מזון משמין - יקטן. אכילת ירקות בכל ארוחה יעזרו מאוד לשמור על השובע ויעזרו בתהליך העיכול.
- אל תשכחו לשתות! בחורף, יש לנו נטייה לשתות פחות במהלך היום, שכן אנו מרגישים פחות צמא בתנאי הקור. היצמדו לבקבוק מים ושתו ממנו בכל הזדמנות. מרכזי הרעב והצמא במוח קרובים מאוד אחד לשני, ולעיתים ישנו בלבול. כשאנו חשים צמא אנו מתרגמים זאת לרעב ומיד פונים למקרר...
- לא לוותר על פעילות גופנית. נכון שקר וגשום אבל בארצנו הקטנטונת ניתן למצוא חצי שעה-שעה לא גשומה כדי לצאת להליכה טובה. האוויר החורפי והפעילות הגופנית יעשו לכם רק טוב!
- לימדו לבקש עזרה! ירידה מתונה במשקל היא בריאה ונכונה. היא תהליך פנימי וחיצוני של שינוי. לעשות שינוי בהרגלים אינו קל ולמי שקשה יותר בתקופת החורף פנו למסגרת תומכת, שתלווה אתכם בדרך לחיים בריאים ונכונים יותר.
לסיום, שני מתכונים מוצלחים לחורף:
דייסה חמה: 3-4 כפות שיבולת שועל מלא או סולת מלאה וכוס חלב דל שומן. ניתן לוותר על המתיקות ולהוסיף קורט מלח. אך לאלו שלא מוותרים ניתן להוסיף כפית קקאו וממתיק מלאכותי. אפשרי כארוחת בוקר או ערב. הדייסה מכילה פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים וויטמינים מקבוצת B וסידן. מעבר לכך, היא מחממת, ממלאה ופותחת לנו היום בדרך נפלאה.
מרק ירקות טחון: חותכים לחתיכות גדולות: גזר, קישוא, בצל, שורש סלרי, דלעת, כרובית ושמים בסיר. מוסיפים צרור פטרוזיליה או כוסברה לפי הטעם. מכסים במים ומוסיפים מעט אבקת מרק עוף, מלח, פלפל. מבשלים עד שהירקות מתרככים. בינתיים מטגנים בצל קצוף בשתי כפות שמן. אחרי שהירקות מוכנים, מוסיפים חצי כוס גרגירי תירס קל ומועכים את התערובת בעזרת בלנדר או בלנדר זרוע ידנית. קבעו לעצמכם את מידת הסמיכות, ניתן להוציא חלק מהמים ואחרי הטחינה להוסיף לפי רצונכם. את הבצל המטוגן הוסיפו למרק אחרי שהגעתם לסמיכות הרצויה. ערבבו היטב ושיהיה בתאבון.
|