חשוב לדעת שהקטניות מכילות גם כמות גבוהה יחסית של חלבון, אולם מומלץ לצרוך אותן יחד עם דגנים כדי לנצל את החלבון במלואו. לכן תמיד אפשר לאכול חומוס (קטניה) עם לחם מלא (דגן), או עדשים (קטניה) עם אורז מלא (דגן).
אז נכון שכמעט כל סוגי הקטניות דורשות השרייה במים (החל מרבע שעה לעדשים ועד כלילה לשעועית או חומוס) ולאחר מכן בישול של כשעה עד לריכוכן. אבל כדי לחסוך בזמן הבישול, ניתן תמיד להשרות כמות גדולה של קטניות, לשטוף, להרתיח עד לריכוך, לקרר ולשמור במקפיא. כך לא צריך להתאמץ וניתן להשתמש בהן גם בבישולים קצרים בפעמים הבאות.
ניתן גם בקלות לשדרג סלטים על ידי הנבטת הקטניות! מסובך? בכלל לא :) - השרו גרגירי חומוס/מש בקערת פלסטיק עם מים פושרים למשך כ- 12 שעות. הקפידו להחליף את המים לפחות פעם אחת. לאחר מכן שפכו את המים והשאירו את הגרגרים בקערה. מדי פעם שטפו את הגרגירים כדי שישמרו על הלחות שלהם. תוך כיום יומיים תראו נבטים קטנים והקטניות המונבטות מוכנות.
בתיאבון (:
לירון סגל, נטורופתית N.D. למאמרים נוספים בקרו באתר שלי: www.lironatural.com
|
|
קטניות
קישורים נוספים
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.