גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | גבינות: ערך תזונתי |
מספרים כי כשקיבלו בני ישראל את התורה במעמד הר סיני קיבלו אותה במכה אחת. הם רצו לחגוג ולשמוח כדרך שחוגגים בה, הלא היא אכילת בשר, אך רק זה עתה נודעו למצוות "לא תאכל גדי בחלב אימו" ולא יכלו לחכות זמן נדרש מאז אכלו מוצרי חלב ולכן על קדושת הפרדת החלב והבשר חגגו בני ישראל בסעודה חלבית גדולה. עם זאת, לא ידעו אז בני ישראל שבעוד הם מפרידים בין הבשר לחלב הם מקשים על הסוכרתיים, להפריד בין פחמימות ושומנים.
איריס פלג, מורת דרך לחיים עם סוכרת, מאמנת סוכרת, 26.05.2012
עוגת גבינה לשבועות
רובינו אוכלים גבינה על פרוסת הלחם כממרח. בכמויות שכאלה אין אנו מרבים לספור ולכמת את הערכים התזונתיים של הגבינה. לא כך הדבר בסעודת השבועות, בה אנו אוכלים כמויות כה גדולות של גבינה עד כי אין אנו יכולים עוד להתעלם ממנה. הבעיה של הגבינה, כפי שכבר רמזתי לעיל, היא שהגבינה, שלא כמו בני ישראל, אינה מפרידה. הגבינה היא מאכל עשיר בפחמימות ובשומנים כאחד ונע על קו היחס בין השניים. לרוב, ככל שגבינה היא עתירת פחמימות היא שומנית פחות ולהיפך. ניתן לראות כאן טבלה המתארת את סדרי הגודל של ערכי הגבינות להמחשת היחסים:
*** יתכנו הבדלים קטנים בין החברות השונות אך סדרי הגודל זהים. מי שצריך להתייחס לכמות הפחמימות שהוא אוכל, צריך לשים לב לקשר בין כמות השומן וכמות הפחמימות, אך להיות מודע לכמות הקלוריות שהוא צורך. כנ"ל יש מי שצריכים להתייחס לכמות השומנים מהחי שהם צורכים וגם לכמות הפחמימות - חשבון מסובך ומבלבל. בכדי לעזור לנו להתמודד עם הקושי שבחג עתיר הפחמימות והשומנים הזה, הכנתי לכם מתכון מיוחד משלי לפשטידה רזה. פשטידת גבינהמצרכים:
אופן ההכנה:
|
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם