גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | ביקורת מסעדות | » | עודד מבקר: מסעדת Ocean |
באחד מימי שישי בצהריים, שבין חג הפסח ליום העצמאות, החגים שבדרך כלל אוכלים הרבה בשר, חברי דני ואנוכי התגעגענו לארוחה קלילה. החלטנו על מסעדת "אושן" הקיימת מעל 15 שנים, הממוקמת בלב ליבה של עיר ההייטק - הרצליה, והידועה כמסעדת דגים ופירות ים באיכות טובה וטרייה.
עודד מלך, מבקר אוכל, 15.06.2013
מנת פטה כבד העוף
המנות שהוזמנוהגענו בשעות הצהריים המוקדמות של יום שישי והמקום היה כמעט ריק לחלוטין. המארחת הפנתה אותנו לשבת היכן שחפץ ליבנו. בחרנו לשבת בשולחן צדדי של המסעדה, ולזמן קצר כבר לא היינו לבד - המקום התמלא בסועדים. למנה ראשונה דני הזמין סושי חם עם סלמון, פטריות שיטאקי ברוטב טריאקי, שהוגש עם סלט יפני. למנה עיקרית - שרימפס בחמאה, שום, יין לבן וירקות המעורבבים יחד עם השרימפס. לצד המנה הוגש אורז לבן. עבורי הזמנתי פטה כבד עוף עם קונפי דלעת, קינמון והל וטוסטונים בצד. למנה עיקרית - פילה לברק עם רוטב שום ויין לבן בתוספת מחית תפוחי אדמה ומעליו בצל טרי קצוץ וזעתר. לצד המנה הוגש סלט ירוק ועשיר. כיאה לארוחת דגים, הזמנו שתי כוסות יין לבן, חצי יבש. ההתרשמותאמנם המנות הוגשו לכל אחד לפי הזמנתו, אך כל אחד טעם ממנתו של השני, כך שיכולתי לקבל חוות דעת גם מהזמנתו של דני. מנת הסושי החם הגיעה כרול החתוך באלכסון לשש חתיכות המסודרות במעגל, אשר במרכזו קמצוץ של סלט יפני, המורכב מאטריות ומעליו רוטב טריאקי. למרות שהמנה הגיעה, כפי שנדרש, פושרת ולא חמה מדי, עם הטעימה הראשונה הורגש כי זו לא מסעדת "סושי למהדרין": הסלמון היה פושר וודאי עבר טיפול קצר בלבד של טיגון. ניתן לומר, כי הן הסושי והן הציפוי היו תפלים בטעמם. יחד עם זאת, היה חיבור טעמים בין הסושי לסלט היפני בתיבול הטריאקי. מנת פטה כבד העוף הוגשה על הצלחת בשתי חתיכות משולשות קטנות, לצד ארבעה משולשי טוסטונים, שגם הם היו קטנים, לידם קמצוץ קונפי דלעת ומעליו נגיעת טריאקי. פטה הכבד היה חלקלק ודק. התיבול היה עדין ותוספת גרגירי קינמון שדרגו את המנה. קונפי הדלעת גם הוא תובל בדיוק כפי שצריך והשתלב היטב עם פטה הכבד. לא אגזים אם אומר שהיה לזה "טעם של עוד", הן מסיבת טעמו הטוב והן מסיבת הכמות, והרי אנחנו אוהבים אוכל טעים ועשיר ולא להגיע לטעימות. מנת השרימפס עם הירקות
מנת השרימפס הוכנה בחמאה, שום ויין לבן. השרימפס עורבב עם ירקות שהכילו גזר, שומר ובצל, כאשר טעם הירקות היה דומיננטי יותר והשתלט על טעם השרימפס. בהזמנת מנה כזו, אני מצפה שהטעם המרכזי יהיה בשרימפס. למען האמת, אכלתי כבר שרימפס שלטעמי היה טוב יותר, לכן לדעתי יש בהחלט מקום לחשוב על שינוי הרכב המנה, ואולי להשביע בכך את רצונם של סועדים נוספים אשר מצדדים בטעמי האישי. מנת פילה הלברק הוגשה מעל מצע של מחית תפוחי אדמה. הדג היה עשוי במידת עשייה נכונה ותיבולו עדין. מרקמו של המחית היה נימוח בפה. תיבולו, בתוספת הבצל והזעתר, אמנם לא היה שגרתי, אך טעים לחיך. המחירמחיר סושי חם ומחיר פטה הכבד היה 48 ₪ למנה, מנת השרימפס עלתה 88 ₪, מנת פילה הלברק 108 ₪, מחיר כל כוס יין 28 ₪. סה"כ שילמנו 348 ₪ עבור שני סועדים. כתובת: מסעדת Ocean, משכית 30, הרצליה. נכתב על ידי עודד מלך, מבקר מסעדות. ביקורות מסעדות נוספות: |