גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | ביקורת מסעדות | » | עודד מבקר: מסעדת סטפן בראון |
סטפן בראון הוא יהודי דובר הונגרית שעלה ארצה מברטיסלאבה בשנת 1938, והיה אחד ממעצבי הפרוות הבולטים בארץ בשנות החמישים. מסוף שנות השמונים החלו עסקיו חובקי העולם להתדרדר בשל דעת הקהל בנושא זכויות בעלי חיים שהחלה להישמע וקראה להפסקת קיום תעשיית הפרוות. סטפן בראון נפטר מדום לב בשנת 1990.
עודד מלך, מבקר אוכל, 14.08.2013
סלט החצילים בטחינה - פשוט וטעים
סמדר, כחובבת אופנה מודרנית, החליטה ללכת לאכול במסעדה כמחווה לשימור שמו של המעצב, ואני, עבדכם הנאמן, הצטרפתי אליה. רחוב אלנבי, בו נמצאת המסעדה, היה הומה אדם ושוקק חיים בשעת הצהריים. שלט בכתב שחור על רקע לבן הותיר סימן למסעדה וכיוון אותנו לאחת הכניסות הצרות והאפלות, המרוצפות באריחים מצויירים וצבעוניים, בחצר אחורית של אחד מהבניינים הוותיקים של תל אביב. באותו בניין בו היה סטודיו הפרוות של בראון, שופצה דירה בקומת הקרקע והותאמה למסעדה בשרית על שם "סטפן בראון". המנות שהוזמנומפאת שעת הצהריים המוקדמת היו סועדים מעטים, לפיכך יכולנו לבחור את המקום הרצוי לנו, שאליו הובילה אותנו המארחת. לבקשתנו, הוגשו לנו תפריטים של ארוחה עסקית שכללו שלושה סוגים שונים של מנה עיקרית, כאשר הגיוון בין התפריטים הוא במנה הראשונה. לאחר התבוננות בתפריט, הגיעה המלצרית והוסיפה את "המיוחדים" לאותו יום, שהיה לזניה בשרית עם גבינה מוקרמת. מכיוון שהייתי ממש רעב, מנת הלזניה לא התאימה לי, מאחר ולא כללה תוספת, כפי שמוגשת במנה העסקית. לכן, בהמלצת המלצרית, בחרתי את העסקית שכללה במנה עיקרית סטייק ראמפ (שייטל) עשוי מדיום רייר, לטעמי, בתוספת תפוחי אדמה אפויים, עגבניות שרי ובצלצלים צלויים בגריל, ועלי רוקט לגיוון. בצלוחית קטנה הוגש רוטב צ'ימיצ'ורי. למנה ראשונה הזמנתי סלט חסה עם פטריות טריות ועגבניות שרי, אשר עיניי לכדו את צבעו הטרי והבוהק של הסלט בעת שהוגש לסועד אחר. סמדר הזמינה גם היא את אחת מהעסקיות שכללה למנה ראשונה סלט חצילים בטחינה, ומנה עיקרית - נקניקיות מרגז, קבב ושיפודי פרגית, בתוספת של תפוחי אדמה וירקות קלויים בגריל - בצלצלים ועגבניות שרי, ועלי רוקט לגיוון. למנה הוגשה בצלוחית קטנה גם כן רוטב צ'ימיצ'ורי. בארוחה העסקית כלול אחד משלושה סוגי השתייה: חמה, קלה או אלכוהולית. הזמנו שליש ליטר בירה צוננת ושתי כוסות מים קרים. תוספת למנת הפתיחה - הוגשה סלסלת באגט טרי וחמאה. לביקורות נוספות: ההתרשמותסלט החסה עם הפטריות הטריות היה ממש נעים לחיך. החסה הייתה רעננה וטרייה. מתובלת בעדינות ובפשטות של מרכיבים ברי השגה ולא מתוחכמים כמו שמן זית, לימון ומלח. טעמן של הפטריות החזיר אותי לסיבה שאני אוהב אותן בגלל היותן רכות וחלקלקות. בין לבין התמוגגתי מעגבניות השרי האדומות והעסיסיות. מרקם סלט החצילים היה עדין והזכיר לי את סלט החצילים מהבית, כאשר ישבנו מסביב לשולחן בערב שבת לארוחה משפחתית ומקומו של סלט החצילים לא היה נפקד. הבאגט, המרוח בחמאה ובסלט החצילים, השלים בעונג רב את הביס. מנת סטייק הראמפ הייתה מושלמת בתיבולה, צלייתה במידה הנכונה ובשרה עסיסי ורך, אך כרגיל לדרישותיי - קטנה בגודלה. לתפוחי האדמה היה טעם של "עוד" וכרגיל, לא בכמות כדי להשביע את רעבוני. אולי עליי להחליט להגיע שבע לארוחות מעין אלו. מנת נקניקיות מרגז, קבב ושיפודי פרגית, לא הייתה מלהיבה הן בתוכנה והן בטעמה: שתי נקניקיות מרגז היו דקות, הפרגית הייתה עשויה יתר על המידה, ממש עד כדי רצח. היה הכרח לטבול אותה ברוטב הצ'ימיצ'ורי כדי לרענן את יובש הבשר ולהוסיף לטעמו. הקבאב, שהכיל צנוברים כדי לשדרגו, תובל אמנם במידה, אך התפרק בעת החיתוך, סימן המעיד על מרקם לא נכון של הבשר. המחירמחיר כל ארוחה עסקית 104 ₪. סך הכול שילמנו 208 ₪. נכתב על ידי עודד מלך, מבקר מסעדות. |