חביתה - נכנסה גם היא לרשימת המאכלים הכי ישראליים
החטיפים הכי ישראליים
מבין כל החטיפים שקיימים בישראל, ישנם כאלו שנצרבו אצלנו בזיכרון ושמשקפים את הישראליות שבנו. להלן הרשימה הנבחרת:
- במבה: איך אפשר שלא לפתוח את הרשימה עם הבמבה הישראלית - חטיף הבוטנים הכי טעים שילדים הכי אוהבים כבר מגיל קטן מאוד. הבמבה נמסה הפה ונחשבת לחטיף עם ערכים תזונתיים טובים, אם כי גם מספקת כמות קלוריות לא מבוטלת.
- ביסלי: חטיף נוסף טעים עם המון טעמים המיוצר מחיטה ותבלינים שונים. אפשר למצוא אותו בטעמי גריל, ברביקיו, פיצה, פלאפל, בצל ועוד.
- אפרופו: חטיף תירס מעולה שבשנים האחרונות התווספו לו טעמים חדשים כמו אפרופו איטליאנו, אפרופו חמוץ חריף, אפרופו צרפתי ועוד.
- תפוצ'יפס: טבעי שלא נשלוט בעצמנו כשיש שקית תפוצ'יפס בסביבה. חטיף תפוחי אדמה בטעמים שונים שכיף לנשנש. הכי ישראלי בעינינו.
- דובונים: איזה ילד לא אוהב את חטיף הדובונים מתפוחי אדמה? נמס בפה וממכר.
- בייגלה: בשנים האחרונות הבייגלה הישראלי עבר מהפך של ממש והפך לשטוח. עם טעמים שונים ומגוונים ופריכות נפלאה - אין ספק שהחטיף האפוי נכנס לרשימה המכובדת. בנוסף, מומלץ לצרוך בייגלה מחיטה מלאה שהינו בריא יותר.
- מרשמלו: אתם מכירים "על האש" בלי שיפודי מרשמלו בסוף? הרבה אוהבים לצרוך את המרשמלו גם כך סתם כנשנוש, ואנחנו מתערבים שאין ישראלי שלא הכין "מרשמלו על האש" גם בבית על הגז!
- דוריטוס: בכל אירוח כמעט ניתן למצוא את חטיף התירס הפופולארי הזה שכבש אותנו עם המון טעמים שונים וצורת המשולשים הנהדרת. מתאים מאוד עם מגוון מטבלים ופשוט כיף לנשנש.
- מקופלת: אולי חטיף השוקולד הכי טעים שילדים אוהבים. עם המקופלת מכינים גם קינוחי שוקולד מדהימים.
- פסקזמן: חטיף השוקולד שעוצר את הזמן מלכת ומעניק לנו טעם ישראלי ונחת רגעית מחיי היומיום העמוסים.
- טעמי: טעמי הוא אחד השוקולדים הכי מזוהים עם הישראליות. ברור שהוא ברשימה!
- אגוזי: כמו הטעמי, גם הוא מתברג ברשימת החטיפים האהובים על ילדי ישראל.
- טורטית: מי לא זוכר את הטורטית הנפלאה עם העטיפה הירוקה שמקבלים ביחד עם השוקו והלחמניה בקייטנות? כל ילד, וגם כל מבוגר, ישמחו לקבל טורטית בכל שעה ביממה.
- קינדר בואנו: את הרשימה סוגר חטיף השוקולד הנפלא של המותג "קינדר", שכבש את הילדים הישראליים החדשים.
מאכלי עדות שהפכו להכי ישראליים
ישראל היא למעשה מדינת מהגרים שעלו אליה אזרחים ממדינות מגוונות ושונות. אותם אזרחים הביאו ביחד איתם גם את המאכלים האהובים עליהם מבית אמא. להלן רשימת המאכלים שכל הישראליים התאהבו בהם לאורך השנים, וגם כאלו שכל עדה מכינה אותם בצורה שונה:
- ג'חנון: המטבח התימני הביא לישראל מתכון לג'חנון של שבת שכל ישראלי כמעט אוהב לאכול עם רסק עגבניות, ביצה קשה והרבה חריף.
- מלאווח: מאכל תימני נוסף שעשוי מבצק ומרגרינה, ונהוג לאכול אותו עם ביצה קשה ורסק כמו הג'חנון, אך גם ניתן להכין אותו כמו פיצה עם גבינות.
- לאבנה: גבינת הלאבנה הדרוזית כבשה את כולנו וכיום ניתן לרכוש גבינת לאבנה גם בסופרים וגם בדוכנים עם פיתה דרוזית חמה מהטאבון. מומלץ עם שמן זית וזעתר.
- פול גדול עם לימון וכמון: כשיוצאים לטיולים ברחבי ישראל תמיד יש את הדוכנים שמוכרים פול גדול מבושל עם הרבה מיץ לימון וכמון. הכי נשנוש של יום שבת בצהריים!
- לפת של שבת: נקראת גם שלרם של עיראקים. הלפת נעשית חומה על ידי שימוש בשקיק תה, ומבשלים את הלפת על הפלטה למשך כל הלילה.
- סביח: המאכל העיראקי המפורסם שנהוג לאכול אותו בשבת בבוקר. סביח מורכב מפיתה, סלט, ביצים קשות וחצילים מטוגנים. כיום ניתן למצוא ברחבי הארץ המון חנויות אוכל שמוכרות מנות סביח.
- קוסקוס: המאכל המרוקאי המפורסם שמהוה תחליף נפלא לאורז. כולם אוהבים קוסקוס עם רוטב וירקות מבושלים מעליו. פשוט מעדן!
ישראלי אסלי: יש דבר כזה?
כן, יש דבר כזה ישראלי אסלי! קבלו את המתכונים שנכנסו לרשימה המכובדת הזו של המטבח הישראלי:
פלאפל - אחד המאכלים הישראליים אם לא ה...
- פלאפל: "ולנו יש פלאפל..." - המאכל הכי ישראלי בעיני רבים, מורכב מגרגירי חומוס מבושלים עם פטרוזיליה ותבלינים.
- על האש: אין יותר ישראלי, במיוחד ביום העצמאות, מלעשות על האש. ישראלים אוהבים לנפנף בפארקים ברחבי ישראל. אגב, אפשר גם למנגל שיפודי ירקות ולא רק בשרים - גם טעים וגם בריא. כאן תוכלו למצוא מתכונים לעל האש.
- חמין: מאכל עם קטניות ובשר שהפך למאכל הרשמי של יום שבת שמבושל כל הלילה על הפלטה.
- חומוס: אין כמו להכין חומוס ביתי אורגינל מגרגירי חומוס מבושלים. כמובן שיש גם הרבה מאוד סוגי חומוס תעשייתיים שאפשר לרכוש בכל סופר.
- טחינה: בדרך כלל נלווית לחומוס. כיף לנגב טחינה ביתית עם פיתה - הכי ישראלי שיש.
- פיתה עם שוקולד: הסנדוויץ' הכי ישראלי שמכינים לילדים לבית הספר.
- שוגי עם חלב: כל ילד אוהב לאכול שוגי (קורנפלקס) עם חלב. לפעמים אוהבים לאכול את זה גם כארוחת ערב ולא רק כארוחת בוקר.
- סלט ירקות: ישראלים אוהבים סלטים ומנות ראשונות. כחלק מהמטבח הים תיכוני, המטבח הישראלי עושה שימוש רב בירקות, ואין כמו סלט ירקות פשוט וטעים כמנה עיקרית או כחלק מארוחה.
- שניצל: איזה ילד לא אוהב לאכול שניצל ביתי, מטוגן וטעים של אמא? ישנם הרבה סוגי שניצלים, וביחד עם אורז או פירה - מדובר על אחת ארוחות הצהריים שילדים הכי הרבה אוהבים בישראל.
- בורקסים: כמעט בכל מפגש אירוח יש על השולחן בורקסים. מדובר על מאפים במילוי גבינה או תפוח אדמה בדרך כלל, פעמים רבות הם מכילים הרבה שומני טראנס ואינם נחשבים לבריאים במיוחד.
- גרעינים שחורים: בכל משחק כדורגל במגרשים בישראל, האוהדים באים מצוידים בשקית גרעינים שחורים. בחו"ל מחשיבים את הגרעינים השחורים כחלק מנשנושי הציפורים, אבל בישראל קולים אותם עם מלח והם נחשבים לנשנוש הכי טעים במיוחד במשחקי הכדורגל. החלק הפחות יפה בכל הסיפור הוא שזורקים את הקליפות על הרצפה.
- גרעיני אבטיח: כמו הגרעינים השחורים, הישראלים אוהבים לפצח גרעיני אבטיח ולכן יש לנו שיניים חזקות אך גם הרבה חורים וסדקים בשיניים.
- טוסט: ישראלי אמיתי אוהב לאכול בבוקר או בערב טוסט גבינה צהובה עם תוספות כמו זיתים, עגבניות, תירס ועוד. הכי פשוט - הכי טעים.
- סודוך: טוסט בשרי עם פסטרמות ונקניקים. הסודוך פרץ לתודעה לפני מספר שנים וישראלים רבים התאהבו בטוסט המקורי.
- מרק ירקות: אמנם אין לנו חורף כל כך קשה בישראל, אבל אנחנו אוהבים להתפנק במרק ירקות טעים כשקר. לא?
- שקשוקה: אין על שקשוקה לארוחת הבוקר או לארוחת הערב - כל ישראלי אוהב לנגב את רוטב השקשוקה ביחד עם טחינה בצד ולחם חם שיצא הרגע מהתנור. אנחנו ממליצים על שקשוקה עם חצילים וגבינת פטה מלוחה.
- מעורב ירושלמי: אם אתם בירושלים - אין מצב שאתם לא אוכלים מעורב ירושלמי עם המון תבלינים וטעמים חזקים וישראליים.
- עוף בתנור: האם יש שבת בלי עוף על שולחן הקידוש? עוף בתנור הוא מתכון חובה שכולם אוהבים לאכול בשבת.
- שוקולד השחר: אחד מממרחי השוקולד האהובים ביותר על ילדי ישראל ותוצרת כחול לבן.
- שוקולית: אין ישראלי אחד שלא מכיר את שני הילדים החמודים שעל אריזת השוקולית. השאלה הקשה היא איזה שוקו יותר טעים - חם או קר?
- שקדי מרק: כל ילד אוהב להוסיף שקדי מרק למרק הירקות שלו, אבל ילדים ישראליים אוהבים גם סתם לנשנש את שקדי המרק בכל הזדמנות.
- קוטג': לא סתם הציבור הישראלי נלחם על מחירי הקוטג' במחאה החברתית והכלכלית. ישראלים אוהבים גבינת קוטג'!
מעדני החלב הכי ישראליים
ישנם הרבה מוצרי חלב שאהובים על ישראלים. שלושה דומיננטיים נכנסו לרשימה:
- גמדים: איזו אמא ישראלית לא קונה לילדים שלה את מעדני החלב שנקראים "גמדים"?
- דני: כל ילד מכיר את מעדן החלב "דני" שנמכר בטעמים אהובים כמו וניל, שוקולד ותות שדה.
- פרילי: מעדן החלב האהוב עם רכיבי הפרי. קטף את התואר של מעדן החלב בבסיסי הצבא.
הפירות הכי ישראליים שיש
מבין שלל הפירות שקיימים בשוק, שניים נחשבים לאהובים ביותר:
- תפוזים: כיאה למדינת ישראל שנחשבת לאחת מייצואניות התפוזים הגדולה בעולם, אין ספק שפרי התפוז נחשב לאהוב ביותר בעיני הישראליים.
- אבטיח: הכי כיף לקחת איתנו לים אבטיח שלם ולאכול אותו קר בימי הקיץ. מרענן וטעים!
סוגרים את הרשימה...
להלן עוד 18 מאכלים שסוגרים את הרשימה המכובדת של 66 המאכלים הכי ישראליים לשנת 2014:
- קולה: אין ספק שמדובר על המשקה המוגז הפופולארי ביותר בקרב הישראלים. מדובר על משקה המכיל כמויות רבות מאוד של סוכר ולכן ההמלצה היא שלא להתמכר אליו. במקום זאת, הרבו בשתיית מים. כנסו לקרוא האם קולה בריאה.
- שווארמה: אולי לקחנו את המאכל הזה מהטורקים, אבל שווארמה ישראלית לא נופלת מהשווארמה בטורקיה.
- חביתה: בכל ארוחת בוקר ישראלית, לצד סלט הירקות החתוך דק, יש חביתה - אומלט או מקושקשת, עם עשבי תיבול או עם פטריות. כל מה שתרצו.
- רוגלך: ניתן למצוא את הרוגלך בכל מאפייה ותמיד הוא יהיה לצד הבורקסים במפגשי אירוח. אגב, ניתן גם להכין רוגלך ביתי בקלי קלות.
- סנדוויץ' טונה: הכי ישראלי להזמין בבית קפה או להוציא ממכונת הכריכים סנדויוץ' טונה, לא? אגב, ההמלצות שלנו היא להכין את הסנדוויץ' בעצמכם בבית ופחות לצרוך טונה בחוץ (במיוחד אם הטונה מוגשת במיונז).
- נוטלה: ישראלים רבים התאהבו בממרח השוקולד האיטלקי מאגוזי הלוז. פייר? גם אנחנו. כנסו למתכונים עם נוטלה.
- פיצה: בישראל פיצריות רבות ואין ספק שהמטבח האיטלקי הטביע את חותמו במטבח הישראלי. בנוסף למתכוני פיצה, היינו מכניסים לכאן גם את מאכלי הפסטה בנוסף.
- המבורגר: ישנו מגוון רחב של מסעדות המתמחות בהכנת המבורגר בישראל. האמריקניזציה לא פסחה גם עלינו ואף השתלטה עלינו.
- צ'יפס: כמו ההמבורגר, הצ'יפס נחשב לנשנוש המיטבי על ילדי ישראל בכל ארוחה בשרית.
- סושי: טרנד יחסית חדש בישראל. הסושי היפני ובכלל המסעדות האסייאתיות כבשו בסערה את החיך הישראלי. בואו ללמוד איך להכין סושי ביתי.
- פסטרמות ונקניקים: אמנם אנחנו לא חסידים של בשרים על הבוקר, אבל אין ספק שישראלים אוהבים לאכול את הפסטרמות והנקניקים כסנדוויצ'ים, ואם לא על הבוקר אז בשעות הבוקר המאוחרות. ניתן לשלב אותם גם בארוחות הערב.
- נקניקיות: בכל על האש ישראלים רבים נוהגים לצלות גם נקניקיות. ישנם גם הרבה מתכונים עם נקניקיות שילדים מאוד אוהבים. ההמלצה שלנו היא להפחית כמה שיותר בצריכת נקניקיות שאינן נחשבות לבשר איכותי כל כך.
- פרגיות: כל ישראלי ישמח לשיפוד פרגיות על האש או בכלל לתבשילים עם פרגיות. מדובר על בשר עוף רך וטעים שפופולארי מאוד במטבח הישראלי.
- גבינה לבנה: משמשת כמילוי למגוון עוגות אבל הכי כיף לאכול גבינה לבנה מרוחה על פרוסת לחם לארוחת הערב עם תוספת ירקות. בנוסף, מדובר על זיכרון של כל ילד כשאמא שמה לו בתיק סנדוויץ' גבינה לבנה לבית הספר.
- גבינה בולגרית: אחת הגבינות הפופולאריות בישראל. ישראלים רבים אוהבים לאכול אותה בסלט ירקות. כנסו למתכונים עם גבינה בולגרית.
- סלט עוף: אחת המנות האהובות ביותר והנחשבות בטעות בדרך כלל לדיאטטיות. מדובר על סלט ירקות בתוספת נתחוני עוף, אך כל הרטבים המתווספים אל הסלט מעלים את ערכו הקלורי ובדרך כלל אינו דיאטטי.
- מיץ לימון: כיאה למטבח ים תיכוני, המטבח הישראלי עושה שימוש רב עם מיץ לימון - שבאמת מוסיף המון טעם!
- שמן זית: כמו מיץ הלימון, אנחנו אוהבים לעשות שימוש רב בשמן זית, אם בסלטים ואם בעת ניגוב חומוס. כנסו לקרוא על בריאות שמן הזית.
זהו, אלו 66 המאכלים הכי ישראליים שנבחרו לכבוד יום העצמאות ה- 66 של מדינת ישראל. במידה ואתם חושבים שישנו מאכל שהוא הכי ישראלי שאינו נכנס לרשימה - תוסיפו אותו כתגובה בכתבה! אנחנו מאחלים לכל עם ישראל חג עצמאות שמח, טעים ובריא. שלכם, צוות האתר.
|