גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | צמחונות וטבעונות | » | אפייה ללא ביצים: תחליפי ביצה במתכוני אפייה |
מתחשק לכם להכין עוגה או מאפה, אבל אתם לא יכולים להשתמש בביצים? בין אם אתם טבעוניים, אלרגיים לביצים, או שפשוט יש מחסור בביצים בסופר - יש לי פיתרון בשבילכם. לפעמים נדמה שבכל מתכון יש ביצים - מאפים, עוגות, עוגיות, לביבות, קציצות וכדומה, אך למעשה ברוב המוחלט של המתכונים ניתן להחליף את הביצים בקלות ולהינות מתוצאה מצוינת (ולפעמים אפילו טעימה יותר מהמקור!).
עידן גבאי, חובבת בישול צעירה, 31.07.2014
אין לך מה לדאוג - תחליפי הביצה מצוינים וגם יוצא טעים יותר!
אז למה ברוב המתכונים יש ביצים?אם ניתן לאפות בלי ביצים, אז למה בעצם מתכונים רבים כן כוללים ביצים? לביצה יש מספר תפקידים חשובים באפייה, והיא תורמת לתוצאה סופית מדויקת של המתכון. בשביל לדעת איך להחליף את הביצה במתכון מסוים, עלינו להבין למעשה מהו תפקיד הביצה במתכון. לאחר שנבין זאת, נוכל להחליף את הביצה בקלות! כללים שחשוב לזכור בהחלפת ביצים בכל מתכון
התפקידים השונים של ביצה במתכון
יש לזכור להוסיף גם כמות מתאימה של תחליף שתורם ללחות (שמן, טחינה), וגם עוד חומר מקשר (קמח, שיבולת שועל, זרעי פשתן). תחליפי ביצה לעצלניםלא רוצים לבדוק מהו תפקיד הביצה במאפה? לרוב, 3 כפות טחינה גולמית + כף קמח, 3 כפות קמח תפוחי אדמה + כף מים, או 2 כפות זרעי פשתן/צ'יה טחונים מושרות ב- 2 כפות מים במשך רבע שעה - יעבדו מצוין. אבל, אני בכל זאת ממליצה לחשוב על תפקיד הביצה במתכון הספציפי על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר, וכמובן שהפתרון הקל ביותר הוא פשוט להשתמש במתכון שאין בו ביצים מלכתחילה! לסיכום, תוכלו להחליף בקלות את הביצים שבמתכונים האהובים עליכם. בדקו מהו תפקיד הביצה במתכון, ולפי התפקיד בחרו תחליף מתאים. נכתב על ידי עידן גבאי. אל הבלוג של עידן: www.happybakingblog.com |