גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | מחלות ובעיות | » | סוכרת | » | מתוק לי מתוק לי: כיצד נגמלים מסוכרים? |
האם שאלתם את עצמכם למה אתם נמשכים דווקא לטעם המתוק? מסתבר שהמשיכה לטעם המתוק טבועה חזק מאוד בגנטיקה שלנו. סברה אחת גורסת שהטעם הראשון שאליו נחשף הרך הנולד, הוא המתיקות העדינה של חלב אימו ומכאן הרגישות שלנו לטעם המתוק, סברה אחרת גורסת שבזכות הטעם המתקתק הזה, יצא האדם הראשון מפתח המערה המוגנת והחמימה לעולם הקר והמנוכר שבחוץ כדי לחפש לו מזון שיספק את כל האנרגיה שהוא זקוק לה. אלמלא הכמיהה למתוק (פחמימות) כנראה האנושות לא היתה שורדת.
ציפי קדוש, נטורופתית, 25.03.2015
גמילה ממתוקים וסוכרים צריכה להתחיל כבר מגיל קטן
משיכה טבעית למתוקאם כך, לאדם יש משיכה טבעית לטעם המתוק, יחד עם שפע מזונות מתוקים ומתועשים, טעמים דומיננטיים מאוד, והדרך להתמכרות - קצרה מאוד. תחושת הטעם המתוק מתחילה בפה, בעיקר על הלשון ומעט בחניכיים. קולטנים לטעם המתוק נמצאים על פני תאים בלשון. הקולטנים בתגובה לטעם מפרישים חומרים הגורמים להולכה עצבית ופרשנות של הטעם שחשנו במוח. ככל שטועמים יותר מטעמים קיצוניים כמו שוקולד, גלידה או קורנפלקס ממותק, חשים פחות את הטעם המתוק, וכך אנו מתרגלים לכמויות לא הגיוניות של סוכרים. הסיבה לכך: חשיפה לטעמים מתוקים מגרה את ייצור הקולטנים לטעם המתוק בפה ובעקבות כך מרגישים הרבה פחות את הטעם המתוק, ואנו זקוקים להגדלת כמות המתוקים, כדי להגיע לאותו הטעם שהורגלנו אליו. מי לא מכיר את התחושה של טעימה קטנה של שוקולד איכותי, וההבטחה שזו הקוביה היחידה שנאכל, אבל אז מתגנבת לה קוביה נוספת ועוד קוביה ועוד אחת ולפני שנספיק לשים לב, נגמרה לה במקרה הטוב, חצי חפיסת שוקולד. ככל שנפחית את המתוקים מהתפריט היומי, תלך ותפחת רמת הקולטנים העודפת בפה ודי בכמות קטנה של סוכר כדי שנרגיש מתוק. חשיפה מועטת לטעמים המתוקים מורידה את החשק שלנו למתוק. דרך טבעית לנטרול עדין של הטעם המתוקצמח בשם ג'ימנמה - Gymnema sylvestre, הנמצא בשימוש בעולם ובישראל, מסייע למיליוני אנשים, לטיפול ותמיכה במחלת הסוכרת. עובדה מרתקת לגבי הצמח היא פעולת נטרול הטעם המתוק בפה. לאחר לעיסה של 2 עלי ג'ימנמה למשך דקה, טעימה של כפית סוכר נדמה כמו לעיסה של גרגירי חול, ללא שום רמז לטעם מתוק. כדי להפחית את הכמיהה למתוק ניתן לטפטף 10 טיפות על הלשון לפני הארוחות ובשעות הקשות במיוחד. גמילה ממתוקתשוקה למתוק נוצרת לעיתים גם מחוסר איזון של סוכרים בדם. סודות הגמילה ממתוקים הם:
הכותבת היא ציפי קדוש, נטורופתית והרבליסטית קלינית, אירדאולוגית (מאבחנת בקשתית העין), מתמחה בטיפול במחלות בעזרת תזונה טבעית וצמחי מרפא, הרזיה בגישה הטבעית, מאמנת לאורח חיים בריא, מטפלת בגוף נפש בעזרת ג'ין שין ודמיון מודרך. אל האתר של ציפי: |