דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 397 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • האורז
  • אורז אדום - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח - כפית שטוחה
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    רותחים
  • העדשים והבצל
  • עדשים - 100 גרם
    שחורות
  • בצל - 3 יחידות גדולות - סה"כ (966 גרם)
    חתוכים לרצועות "חצי ירח"
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון טחון - כפית שטוחה
  • מלח - כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מג`דרה אורז אדום
תוספת בריאה לארוחה, צילום: שרון אונגר
  • 1 משרים את האורז האדום כשעתיים לפני במים קרים ומסננים.
  • 2 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז האדום, מטגנים מעט ומוסיפים את המלח והמים הרותחים.
  • 3 מכסים במכסה ומבשלים כ- 50 דקות על אש בינונית עד שכל המים נספגים.
  • 4 בסיר נפרד מבשלים את העדשים במים למשך כ- 40 דקות עד שעה ומסננים.
  • 5 חותכים את הבצלים לחצי ירח, מטגנים בשמן עד להזהבה ומוסיפים את הכורכום, הכמון והמלח. מערבבים את האורז עם העדשים והבצל.
  • 6 מגישים מיד אורז מג`דרה אדום מזין ובריא!
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 13.4% 10.3% 67.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב