דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 10 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חמאת בוטנים ביתית
חמאת בוטנים ביתית שאתם חייבים לנסות!, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 להעביר את הבוטנים הקלויים והקלופים אל מעבד מזון איכותי ולהתחיל לטחון (לא בפולסים אלא בטחינה רציפה).
  • 2 להוסיף את הדבש והמלח הגס, ולהמשיך לטחון עד לקבלת המרקם הרצוי (אנחנו אוהבים את חמאת הבוטנים חלקה, אך ניתן להשאירה מעט גסה או לשלב בוטנים גרוסים גס לאחר סיום ההכנה).
  • 3 בעת הטחינה יש לעזור לבוטנים להיטחן במעבד המזון (לעצור ובעזרת מרית או כף להוריד את הבוטנים מדפנות מעבד המזון). שימו לב: הכנת חמאת הבוטנים לוקחת זמן, ולבסוף תקבלו חמאת בוטנים ביתית פשוט מושלמת - רק אל תתייאשו במהלך טחינת הבוטנים חיוך
  • 4.בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
תוספות אפשריות: סילאן, סירופ מייפל או סוכר חום, קינמון, קקאו. ניתן להשאיר בוטנים גרוסים בצד ולשלב בחמאת הבוטנים לאחר מכן. ניתן להכין באותו האופן גם חמאת שקדים או חמאת אגוזים מכל סוג.

ציוד נדרש: מעבד מזון איכותי.

ניתן לקלות בוטנים טבעיים לבד בבית (אך קל ומהיר יותר לרכוש כבר בוטנים קלויים): קולים בתנור עד להשחמה קלה של קליפתם הדקה הבוטנים (בחום של 160 מעלות למשך כ- 20 דקות, תלוי בתנור, להפוך תוך כדי ולערבב מעט). לצנן לטמפרטורת החדר ולקלף (שכבה אחידה, לא נורא אם חלק מהקליפה יישאר. אפשר לקלף על ידי ניעור בתוך קופסא אטומה). בהתחלה המרקם של חמאת הבוטנים מעט פירורי עם גושים - אל תתייאשו והמשיכו לטחון לקבלת חמאת בוטנים ביתית חלקה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.6% 46.9% 22.4% 23.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.03 (1.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב