דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 9 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ממרח פיסטוק ביתי (מחית פיסטוק)
מחית פיסטוק ביתית בקלי קלות
  • 1 לשים את הפיסטוקים הטבעיים בקערת מעבד מזון איכותי. שימו לב: ניתן להכין מחית פיסטוק גם מפיסטוקים קלויים, אך ייתכן שהצבע של הממרח יהיה פחות ירוק (תלוי בסוג הפיסטוקים).
  • 2 לטחון את הפיסטוקים למשך כ- 6-7 דקות עד לקבלת מחית חלקה. לוקח מעט זמן לשומן שבפיסטוק להשתחרר, ולכן הטחינה הארוכה יחסית (צריך סבלנות ואז הקסם קורה, זה די דומה להכנת חמאת בוטנים ביתית).
  • 3 תוך כדי הטחינה ניתן להוסיף את השמן לקבלת מחית חלקה יותר, וגם ניתן להוסיף מעט מלח גס לפי הטעם (במיוחד אם משתמשים בפיסטוקים טבעיים ולא קלויים). בנוסף, כדאי לעזור למעבד המזון ולהוריד את הפיסטוקים ש"נתקעו" בדפנות הקערה.
  • 4 מתקבלת מחית פיסטוק ביתית קלה להכנה שמומלץ לשמור בצנצנת זכוכית קטנה במקרר (נשמר היטב למשך כחודש וחצי- חודשיים).
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדי לקבל צבע ירוק יותר לממרח (במיוחד לשם הכנת קינוחי רושם) - ניתן להוסיף לממרח מעט צבע מאכל ירוק בגוון שרוצים (לא מומלץ כלל אם אתם מעוניינים בממרח ביתי כמובן).

ציוד נדרש: מעבד מזון איכותי וחזק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.2% 47.7% 18.3% 24.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.11 (1.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב