דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיתות אפויות בתנור

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפיתות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל המצרכים (להוסיף את המים הפושרים בהדרגה ולפי הצורך - לא בבת אחת) וללוש לבצק בידיים משומנות למשך כ- 5 דקות. הבצק צריך להיות רך ועדין למגע יד.
  • 2 להתפיח כשעה, שוב ללוש כמה דקות ושוב להתפיח כחצי שעה.
  • 3 לחלק את הבצק ל- 24 כדורים, ולרדד כל כדור לעלה בגודל פיתה.
  • 4 להניח כל 4 פיתות על נייר אפייה בתוך תבנית, להתפיח כ- 15 דקות נוספות ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות עד שמוכנות.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לאפות את הפיתות גם בסיר חשמלי.

מומלץ להכנה ביום העצמאות ולפני האכילה לחמם קלות על המנגל.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)163226
חלבונים (גרם)4.58 6.36
פחמימות (גרם)3042
מתוכן סוכרים (גרם)1.25 1.73
שומנים (גרם)2.72 3.77
מתוכם שומן רווי (גרם)0.15 0.21
נתרן (מ"ג)282.2391.72
מים (גרם)24.9834.67
ויטמין B (מק"ג)0.240.33
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)0.931.29
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.260.36
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.080.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 7.2% 12.2% 80.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?