דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 49 גרם למנה\יחידה (מספר יחידות מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מלפוף
מלפוף - קינוח נהדר מהמטבח העיראקי
  • 1 להוציא מהמקפיא את בצק הפילו ולשים במקרר למשך הלילה.
  • 2 לחצות את הבצק (השלם - קופסא שלמה) לשניים (את המחצית הנותרת ניתן לשמור ולהשתמש למתכון אחר). לחתוך את הבצק לריבועים של 10X15 ס"מ, להניח ריבוע על ריבוע (כל פעם שני ריבועים אחד על השני) ולמרוח מעט שמן בצידו החיצוני של הריבוע העליון.
  • 3 לקלות מעט את הבוטנים ולטחון דק, להוסיף את השקדים הטחונים והסוכר, ולערבב ידנית היטב.
  • 4 להניח ריבוע כפול על משטח העבודה עם החלק המשומן כלפי מטה, לשים כף מהמלית, לקפל מהצדדים מעט כדי שהמלית לא תצא (שיהיה סגור מהצדדים) ולגלגל למעין סיגר.
  • 5 להניח על תבנית עם נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כחצי שעה.
  • 6 הכנת סירופ הסוכר: להרתיח את הסוכר עם המים ומיץ הלימון, להטביל כל מלפוף בעודו חם בסירופ למשך כמה שניות ולהניח בצד. הרי לכם מלפוף עיראקי בטעם של פעם!
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 19.9% 10.2% 67%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב