דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות טחינה קלות להכנה

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 31 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל המצרכים יחד (את הקמח מוסיפים בהדרגה) ולשים עד לקבלת בצק אחיד (סוגי קמח שונים מכילים יחסי גלוטן/עמילן שונים, ולכן במידה והבצק דביק מדי - ניתן להוסיף מעט קמח (עד 1/2 כוס)).
  • 2 בעזרת כפות הידיים מכינים עיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה.
  • 3 אופים בתנור שחומם מראש לחול של 180 מעלות למשך כ- 15 דקות, עד להזהבה קלה של העוגיות.
  • 4 מצננים היטב לפני הוצאת העוגיות מהתבנית.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בכל סוגי הטחינות. לעוגיות בריאות יותר ניתן להשתמש בטחינה משומשום מלא ובקמח מלא.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר את החמאה ב- 160 מ"ל שמן קנולה (80% מהחמאה) ואת הקמח הלבן לקמח מלא.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אושי נאור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)153501
חלבונים (גרם)2.72 8.88
פחמימות (גרם)1653
מתוכן סוכרים (גרם)5.96 19.5
שומנים (גרם)8.7 28.46
מתוכם שומן רווי (גרם)3.77 12.32
כולסטרול (מ"ג)16.4 53.65
נתרן (מ"ג)10.5334.46
מים (גרם)00.01
ויטמין B (מק"ג)1.133.71
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)6.0619.82
ברזל (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.120.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 31.5% 9.8% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.