דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 120 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת פרג, קוקוס ושוקולד טבעונית
עוגה טבעונית מושלמת לפורים
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 מערבבים את כל המצרכים היבשים בעזרת מקצף ידני.
  • 3 מערבבים את המצרכים הרטובים, ומאחדים: מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים בעזרת מקצף ידני, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (להימנע מערבוב יתר).
  • 4 מוזגים את התערובת לתבנית עגולה קפיצית מס` 26 משומנת, ואופים בתנור במשך כ- 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (העוגה מתבקעת וזה בסדר). מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין, ובינתיים מכינים את גנאש השוקולד...
  • 5 מרתיחים כוס קרם קוקוס (אפשר במיקרוגל, להשגיח שלא יגלוש), ומוסיפים את קוביות השוקולד והסוכר. מכסים וממתינים דקה, מערבבים היטב בעזרת מקצף ידני ומוזגים על העוגה.
  • 6 מאחסנים במקרר לפחות 5 שעות, מסירים את הטבעת המקיפה את התבנית, חותכים, מגישים ונהנים. אגב, זו עוגה טבעונית מושלמת לחג פורים!
  • 7 בתיאבון!

ציוד נדרש: תבנית עגולה קפיצית מס` 26 משומנת.

כל המתכון התבצע בעזרת כוס מידה סטנדרטית מזכוכית בנפח של 240 מ"ל. שיטת ההכנה כוללת גם קירור. יש לקנות פרג טחון טרי, הכוונה לפרג שנטחן בזמן הקנייה (פרג נוטה להתחמצן לאחר טחינתו ומקבל טעם מר, ולכן חשוב לא לקנות טחון מראש).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 41.7% 6.3% 50.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.74 (0.76 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב