דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 24 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוואמה מהמטבח הערבי
עוואמה - זהירות, זה ממכר!
  • 1 לערבל את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה למשך כ- 5 דקות (הזעפרן יחד עם המים בהם הושרה).
  • 2 לכסות את הקערה ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 3 להכין את סירופ הסוכר: להרתיח את המים עם הסוכר, להוסיף את מי הזהר והלימון, לערבב ולשמור חם.
  • 4 להעביר את הבצק אל שקית זילוף גדולה ולחמם את השמן בסיר עמוק לטיגון סופגניות לחום של כ- 170 מעלות צלזיוס.
  • 5 לזלף מהבצק כדורים קטנים ישירות לשמן החם (ממש כמו הכנת צ`ורוס - להיעזר במספריים).
  • 6 לטגן משני הצדדים עד להזהבה עמוקה ולאחר מכן לטבול בסירופ הסוכר שהכנו. מתקבלות סופגניות עוואמה ערביות פשוט מושלמות!
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בעוואמה לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק. הערך התזונתי לא כולל את מי הזהר. לא עשיתי שימוש בתפוחי אדמה כמו במתכוני עוואמה רבים אחרים אלא בקורנפלור וסולת (לפי מתכון של נוף עתאמנה). הזעפרן מעניק מעט גוון לסופגניות. הורדתי כמות מהסוכר בסירופ וזה בסדר לטעמי. שיטת הזילוף כמו בהכנת צ`ורוס מקלה מאוד על ההכנה. בהצלחה!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 10.9% 4.2% 84.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב