דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוואמה - זהירות, זה ממכר!

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 24 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבל את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה למשך כ- 5 דקות (הזעפרן יחד עם המים בהם הושרה).
  • 2 לכסות את הקערה ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 3 להכין את סירופ הסוכר: להרתיח את המים עם הסוכר, להוסיף את מי הזהר והלימון, לערבב ולשמור חם.
  • 4 להעביר את הבצק אל שקית זילוף גדולה ולחמם את השמן בסיר עמוק לטיגון סופגניות לחום של כ- 170 מעלות צלזיוס.
  • 5 לזלף מהבצק כדורים קטנים ישירות לשמן החם (ממש כמו הכנת צ`ורוס - להיעזר במספריים).
  • 6 לטגן משני הצדדים עד להזהבה עמוקה ולאחר מכן לטבול בסירופ הסוכר שהכנו. מתקבלות סופגניות עוואמה ערביות פשוט מושלמות!
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בעוואמה לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק. הערך התזונתי לא כולל את מי הזהר. לא עשיתי שימוש בתפוחי אדמה כמו במתכוני עוואמה רבים אחרים אלא בקורנפלור וסולת (לפי מתכון של נוף עתאמנה). הזעפרן מעניק מעט גוון לסופגניות. הורדתי כמות מהסוכר בסירופ וזה בסדר לטעמי. שיטת הזילוף כמו בהכנת צ`ורוס מקלה מאוד על ההכנה. בהצלחה!

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של חיה אילונה דר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)47196
חלבונים (גרם)0.44 1.85
פחמימות (גרם)937
מתוכן סוכרים (גרם)3.82 15.97
שומנים (גרם)1.15 4.79
מתוכם שומן רווי (גרם)0.07 0.3
נתרן (מ"ג)1.154.82
סיבים תזונתיים (גרם)0 0
מים (גרם)12.0850.51
ויטמין A (מק"ג)00
ויטמין B (מק"ג)1.134.71
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.020.09
ויטמין C (מ"ג)0.040.17
ויטמין E (מ"ג)00
סידן (מ"ג)0.411.7
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.130.55
זרחן (מ"ג)0.010.06
אבץ (מ"ג)00.01
אשלגן (מ"ג)0.220.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 10.9% 4.2% 84.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה