דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 12 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות שוקולד "שלום עולמי"
עוגיות שוקולד הכי מפנקות שיש
  • 1 מנפים ביחד את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה.
  • 2 מערבבים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים לחמאה את שני סוגי הסוכר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה (יש לגרד את הדפנות מדי פעם). מוסיפים את תמצית הוניל והמלח, וממשיכים בהקצפה.
  • 3 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח. מערבבים רק עד לקבלת גושי בצק. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לקבלת בצק קרוב לאחיד. מומלץ לערבב כמה שפחות.
  • 4 אוספים את הבצק לגוש אחיד, מחלקים לשני חלקים ויוצרים מכל חלק גליל. מומלץ שהקוטר של כל גליל יהיה 3.5-4 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  • 5 מחממים את התנור לחום של 170 מעלות וחותכים את גלילי העוגיות לדיסקיות ברוחב 1 ס"מ. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (העוגיות מתרחבות מעט בזמן האפייה) ואופים למשך כ- 12 דקות (תלוי בתנור). העוגיות נראות מעט לא אפויות, אך זה בסדר גמור - הן תתייצבנה בקירור בתוך דקות ספורות. עכשיו נותר רק לטעום עוגיות שוקולד מושלמות שבהחלט יכולות לעשות שלום עולמי!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה.

זמן ההכנה לא כולל את זמן קירור הבצק. העוגיות האלה הן חזרה לפשטות שבדברים הקטנים והטובים (טובים מאוד, יש לציין), והיתרון המרכזי הן שההכנה דורשת מינימום מאמץ, ובתוצאה אי אפשר לפספס. אגב, עונת הגלידות כבר החלה, והמלצת השף אומרת לקנות את הגלידה האהובה עליכם (רצוי וניל או שוקולד על סוגיהן), להכניס בין שתי עוגיות כאלה ולהכין לכם קוקילידה ביתית!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 26.5% 4.7% 67.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב