מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 210 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הפסטה
- פסטה - שקית (500 גרם)
- מים לבישול - לפי הצורך
- מלח שולחן - כף אחת
- הרוטב
- קרם קוקוס - קופסת שימורים (400 מ"ל)
- רסק עגבניות - קופסת פלסטיק (100 גרם)
- שום - 3 שיניים
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- אבקת שום - 2 כפיות שטוחות - סה"כ (6 גרם)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
רוטב רוזה טבעוני בקלי קלות
- 1 להרתיח סיר מים עם מלח (בערך כף, כך הפסטה יוצאת טוב יותר. ניתן גם להוסיף שמן).
- 2 להוסיף את הפסטה כשהמים רותחים (אני השתמשתי בפסטה כוסמין), לבשל לפי אופן ההכנה ולהתחיל להכין את הרוטב.
- 3 לחמם בסיר נפרד את שמן הזית ולהוסיף את שיני השום הכתושות. למזוג את קרם הקוקוס ואחריו את רסק העגבניות. לתבל בתבלינים, לערבב היטב ולהנמיך מעט בינתיים את האש.
- 4 לוודא שהפסטה רכה ומוכנה, לסנן מהמים ולהוסיף אותה לרוטב.
- 5 לערבב לעוד מספר דקות על האש, לפזר מעל מעט בזיליקום, פטרוזיליה קצוצה ושום גבישי, ולהגיש חם פסטה עם רוטב רוזה טבעוני ט-ע-י-ם!
- 6 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את המלח לבישול וקישוטי המנה (הבזיליקום, הפטרוזיליה והשום הגבישי). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. הערה חשובה: מומלץ להשאיר את קרם הקוקוס במקום מוצל כדי שהוא יהיה קרמי ולמעלה לא יהיה יותר מדי שמן.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.2% |
15.7% |
11.4% |
72.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב