מצרכים למתכון
9 מנות/יחידות, 252 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)
- אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
- מים - 6 כוסות - סה"כ (1.44 ליטר)
- מלח - כף שטוחה
- תפוחי אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
- שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
"עוגת" אורז ותפוחי אדמה
- 1 להרתיח בסיר את המים (כ- 6 כוסות), להוסיף את המלח ואת האורז.
- 2 לבשל חצי בישול כ- 7 דקות (האורז צריך להיות עדיין קשה מבפנים).
- 3 לסנן ולשטוף מעט.
- 4 לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לפרוסות עבות.
- 5 לחמם מחצית מהשמן בסיר, להניח את פרוסות תפוחי האדמה ולטגן צד אחד.
- 6 להפוך את תפוחי האדמה ומיד להוסיף את האורז המבושל חלקית.
- 7 לערבב את חצי כוס המים עם חצי כפית המלח והשמן הנותר, לשפוך מעל האורז ולהמשיך לבשל על אש נמוכה כ- 30-45 דקות (תלוי בסוג האורז + אם רוצים את תפוחי האדמה יותר קריספיים אז לבשל יותר מ- 30 דקות).
- 8 להפוך את הסיר על צלחת הגשה נאה ולהגיש.
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. כמות המלח במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.2% |
24.8% |
6.2% |
64.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב