דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (12 פרוסות לחם או 8 לחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם מקמח כוסמין
לחם/לחמניות מקמח כוסמין
  • 1 לשים את מצרכי הבצק לבצק רך (יוצא מעט דביק) ומתפיחים כשעה.
  • 2 מרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק רחבה - 30X10 ס"מ, משמנים ומפזרים את השומשום בתחתית התבנית.
  • 3 מורידים את האוויר מהבצק שתפח ולשים מעט בידיים רטובות. מעבירים את הבצק לתבנית להתפחה נוספת כ- 45 דקות. לאחר ההתפחה שוב מרטיבים קלות במים את פני הבצק.
  • 4 אם רוצים להכין לחמניות, מתפיחים את הבצק פעמיים כמו עם הלחם, מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים ובידיים משומנות יוצרים לחמניות בצורה שרוצים. מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ומתפיחים שוב לפני אפייה.
  • 5 אופים בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות (את הלחמניות אופים כרבע שעה).
  • 6 בהצלחה ולבריאות חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק רחבה - 30X10 ס"מ.

התמונה השלישית היא של הלחמניות. לחם שמכינים מ- 100% קמח כוסמין יוצא מעט דחוס, לכן שילבתי כוס קמח לבן רגיל בשביל שיצא מעט אוורירי יותר. כמובן מי שרוצה יכול לבחור להכין מקמח כוסמין בלבד (להחליף את כוס הקמח לבן בקמח כוסמין).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 7.8% 15.1% 69.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב