דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 360 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז צהוב עם מאש
אורז עם שעועית מאש
  • 1 לשים את שעועית המאש בקערה עם שתי כוסות מים להשריה (כשעתיים).
  • 2 לבשל את שעועית המאש עד שתתרכך ולסנן.
  • 3 להניח את האורז בסיר עם 4 כוסות מים וכף מלח, לבשל חצי בישול, לשטוף ולסנן.
  • 4 לקצוץ דק את הבצל ולטגן ב- 2 כפות שמן וכפית כורכום עד להזהבה.
  • 5 לערבב את האורז ושעועית המאש, להוסיף לסיר עם הבצל ולערבב.
  • 6 לתוך כוס מים חמים להוסיף את השמן הנותר (5 כפות) ואת המלח הנותר (חצי כף), לערבב ולשפוך מעל האורז ושעועית המאש.
  • 7 לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה או עד שהאורז רך.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה כולל את זמן ההשריה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.6% 12.3% 13.6% 66.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב