דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 212 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • אורז יסמין - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
    שטוף ומסונן (או פרסי/בסמטי)
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • אטריות דקות - כוס (146 גרם)
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    רותחים
  • מלח - 2 כפיות שטוחות

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז עם בצל ואטריות
אורז משודרג ולא בנאלי
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים את האטריות וממשיכים בטיגון כ- 3 דקות נוספות (להיזהר שהאטריות לא תישרפנה).
  • 3 מוסיפים את האורז, מערבבים קלות, מוסיפים את המים הרותחים והמלח, ונותנים לסיר לרתוח כ- 3-4 דקות.
  • 4 מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה לכ- 15-20 דקות בישול נוספות עם מכסה עטוף במגבת.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הבצל המטוגן נותן לאורז טעם קצת מתוק ומשגע.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 7% 9.7% 82.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב