מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 54 גרם למנה\יחידה (כ- 20 פרוסות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לחם בריא וגם טעים מאוד
- 1 הערה חשובה לפני שמתחילים: את הלחם הזה יש צורך להתחיל להכין כמה שעות עד יום לפני האפייה.
- 2 שמים בקערה 0.75 כוס קמח כוסמת. מוסיפים 1.25 כוסות מים חמים מאוד. בוחשים היטב עד לקבלת עיסה חלקה.
- 3 מכסים, מקררים ושומרים במקרר כמה שעות עד יום.
- 4 מוציאים לפחות שעה לפני ההכנה את עיסת הכוסמת. מוסיפים את הפשתן הטחון, 0.25 כוס קמח כוסמת ומשפר אפייה, ומערבבים היטב.
- 5 מוסיפים כוס מים פושרים (אפשר לשלב חלב רגיל או סויה), שמרים, שמן ורסק תפוחים או שמן קוקוס, ומערבבים לבלילה חלקה.
- 6 מוסיפים את המלח, קמח הקינואה, החומץ והסיבים, ומערבבים היטב. משאירים מכוסה בטמפרטורת החדר כ- 30-40 דקות.
- 7 משמנים תבנית עגולה עם חור, סיר פלא או תבנית מאורכת ארוכה. לשים את הבצק תוך הוספת קמח לחם/קונדיטור עד לקבלת בצק דביק מאוד אך לא נוזלי, יוצקים את העיסה לתבנית עד 0.75 מגובהה, מיישרים בעזרת כף רטובה, מכסים ומשאירים להתפחה במקום חמים לשעה או יותר.
- 8 מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות ואופים כ- 30 דקות, עד שפני הלחם משחימים. במידה ורוצים קרום קריספי, במהלך האפייה מתיזים מעט מים.
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית עגולה עם חור, סיר פלא או תבנית ארוכה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
8% |
17.6% |
8.4% |
66% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב