דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 229 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • אורז פרסי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
    שטוף ומסונן
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    רותחים (לפי הצורך)
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • כורכום - כפית שטוחה
  • לקט אפונה וגזר - 1/2 אריזת ניילון - סה"כ (400 גרם)
    2 כוסות (מופשר)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז פרסי עם אפונה וגזר
תוספת אורז עם ירקות בריאים
  • 1 מטגנים בסיר את הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים את האורז וממשיכים בטיגון כ- 2 דקות נוספות.
  • 3 מוסיפים כ- 4 כוסות מים רותחים, לאחר מכן מוסיפים גם את התבלינים ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את האפונה והגזר, מערבבים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ- 20-25 דקות נוספות עם מכסה סגור עטוף במגבת.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 7.7% 9.9% 79.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב