מנה טבעונית טעימה ביותר
1. משרים מראש את העדשים השחורות במים לפחות במשך כ- 4 שעות. ניתן להשרות מראש כמות גדולה של עדשים, להקפיא ולהשתמש בכל פעם במידת הצורך.
2. מבשלים את שני סוגי האורז ואת העדשים יחד באותו הסיר (סיר מכוסה) עם שתיים וחצי כוסות מים במשך כחצי שעה.
3. מכינים את הטופו - בקערית שמים 3 כפות מים, פפריקה חריפה, כמון ותימין יבש, ומערבבים.
4. חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומוסיפים לקערית עם המים והתבלינים.
5. שופכים את תכולת הקערית לתבנית טוסטר אובן (או תנור) מרופדת בנייר אלומיניום (ניתן לשמן את נייר האלומיניום מעט על מנת להקל על חילוץ קוביות הטופו המוכנות לאחר האפייה, אבל לא חובה), ומסדרים עליה את קוביות הטופו. שופכים על הטופו את שארית הרוטב שהכנו.
6. זורים מעט מלח גס על קוביות הטופו, ומכניסים לטוסטר אובן (או לתנור)
למשך כ- 15 דקות עד שהטופו משחים ונעשה קריספי וקל יותר.
7. קוצצים את הבצל ואת אגוזי המלך.
8. מחממים מעט שמן זית במחבת קטנה ומטגנים את הבצל עם מעט מלח עד שהוא נעשה שקוף ומתרכך.
9. מוסיפים לבצל את האגוזים וממשיכים לטגן עוד כ- 3-4 דקות.
10. מערבבים את האורז והעדשים המבושלים עם הטופו האפוי, הבצל והאגוזים. אפשר לסחוט מעל מעט מיץ לימון ולערבב היטב.
11. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.