דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

125 מנות/יחידות, 8 גרם למנה\יחידה (100-150 קרקרים (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קרקרים ללא גלוטן עם שומשום מלא
נשנושים מלוחים טעימים לצליאקים, צילום: דניאל טרכטמן
  • 1 שמים בקערת המערבל את הקמחים, השומשום המלא טחון, המלח והסיבים.
  • 2 מערבבים היטב ובעדינות.
  • 3 מוסיפים את חומץ התפוחים, טחינה גולמית מהולה בחצי כוס מים, רסק תפוחים, חמאה וחצי כוס מים.
  • 4 לשים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק. במידת הצורך מוסיפים מים.
  • 5 מחלקים בידיים מקומחות את הבצק ל- 5 חלקים.
  • 6 על משטח עם נייר אפייה מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק ככל שניתן.
  • 7 זורים זרעונים ומשקיעים אותם בעזרת מערוך.
  • 8 מברישים שמן זית, חותכים לקרקרים בעזרת גלגלת או סכין ומעבירים עם נייר האפייה לתבנית.
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד השחמה למשך כ- 10 דקות.
  • 10 שומרים בכלי אטום או מקפיאים (אם נשאר).
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לשחק עם הציפויים ולערבב ביניהם (סה"כ 5 כפות זרעונים).

הערך התזונתי לא כולל את קמח התורמוס וסיבי קליפות הפסיליום.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 37.6% 4.6% 55.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.65 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב