דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרקרים ללא גלוטן עם שומשום מלא
קרקרים ללא גלוטן עם שומשום מלא
קרקרים ללא גלוטן עם שומשום מלא
נשנושים מלוחים טעימים לצליאקים, צילום: דניאל טרכטמן

מצרכים למתכון

125 מנות/יחידות, 8 גרם למנה\יחידה (100-150 קרקרים (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שמים בקערת המערבל את הקמחים, השומשום המלא טחון, המלח והסיבים.
  • 2 מערבבים היטב ובעדינות.
  • 3 מוסיפים את חומץ התפוחים, טחינה גולמית מהולה בחצי כוס מים, רסק תפוחים, חמאה וחצי כוס מים.
  • 4 לשים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק. במידת הצורך מוסיפים מים.
  • 5 מחלקים בידיים מקומחות את הבצק ל- 5 חלקים.
  • 6 על משטח עם נייר אפייה מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק ככל שניתן.
  • 7 זורים זרעונים ומשקיעים אותם בעזרת מערוך.
  • 8 מברישים שמן זית, חותכים לקרקרים בעזרת גלגלת או סכין ומעבירים עם נייר האפייה לתבנית.
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד השחמה למשך כ- 10 דקות.
  • 10 שומרים בכלי אטום או מקפיאים (אם נשאר).
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לשחק עם הציפויים ולערבב ביניהם (סה"כ 5 כפות זרעונים).

הערך התזונתי לא כולל את קמח התורמוס וסיבי קליפות הפסיליום.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)32384
חלבונים (גרם)0.25 3.08
פחמימות (גרם)337
מתוכן סוכרים (גרם)0 0.02
שומנים (גרם)2.08 25.23
מתוכם שומן רווי (גרם)0.75 9.13
כולסטרול (מ"ג)2.95 35.83
נתרן (מ"ג)54.21657.94
סיבים תזונתיים (גרם)0.12 1.51
מים (גרם)1.9423.6
ויטמין B (מ"ג)36.340.44
ויטמין B1 (מ"ג)00.05
ויטמין B2 (מ"ג)00.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.31
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.546.59
ויטמין C (מ"ג)00.04
ויטמין E (מ"ג)00.02
סידן (מ"ג)5.9772.44
ברזל (מ"ג)0.091.09
מגנזיום (מ"ג)1.9924.1
זרחן (מ"ג)3.5242.75
אבץ (מ"ג)0.040.53
אשלגן (מ"ג)5.9972.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.242.94
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.121.45
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.222.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.11.26

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 37.6% 4.6% 55.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.65 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה