דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיצה אישית מבסיס לחם טחינה
פיצה אישית מבסיס לחם טחינה
פיצה אישית מבסיס לחם טחינה
ארוחת ערב טעימה וקלה

מצרכים למתכון

180 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב היטב את הביצה, החלבון, הטחינה הגולמית, אבקת האפייה והאורגנו, להעביר את העיסה אל תבנית מלבנית או עגולה עם נייר אפייה משומן מעט (להזיז את התבנית מצד אל צד) ולאפות בתנור החם כ- 20 דקות.
  • 2 להוציא מהתנור, למרוח את רסק העגבניות ולפזר מעל אורגנו וגבינה צהובה מגורדת. להוסיף מעל מבחר ירקות שאוהבים (עגבניות שרי, גמבות בצבעים, פטריות שמפיניון חתוכות ועוד - נתון לבחירת הסועדים) ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות עוד כ- 15 דקות עד שהגבינה נמסה.
  • 3 בתיאבון חיוך
  • שימו לב - על מנת להכין כיכר לחם טחינה (ללא קשר לפיצה):
  • המצרכים (תבנית אינגליש קייק):
  • 4 כפות טחינה גולמית מכל סוג.
  • 4 ביצים שלמות בגודל L.
  • כפית גדושה אבקת אפייה (מי שרגיש לאבקת אפייה יש להשתמש בכפית סודה לשתייה) - עם סודה לשתייה יש מרירות קלה.
  • כף סילאן.
  • אופן ההכנה:
  • 1 לערבב ידנית את כל המצרכים היטב (העיסה נוזלית), לשמן תבנית אינגליש קייק ולאפות בתנור בחום של 175 מעלות למשך כ- 20-30 דקות עד להשחמה.
  • 2 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אגב, ניתן להכין עם המתכון גם טוסט מבסיס לחם טחינה ולא רק פיצה.

הערך התזונתי לא כולל את תוספת הירקות לפיצה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)309172
חלבונים (גרם)21.16 11.75
פחמימות (גרם)137
מתוכן סוכרים (גרם)0.51 0.28
שומנים (גרם)19.2 10.67
מתוכם שומן רווי (גרם)4.64 2.58
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)256.47 142.48
נתרן (מ"ג)925.17513.98
סיבים תזונתיים (גרם)0.21 0.12
מים (גרם)80.7244.84
ויטמין A (מק"ג)110.5361.4
ויטמין B (מ"ג)1.871.04
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.460.25
ויטמין B3 (מ"ג)0.120.06
ויטמין B5 (מ"ג)1.110.61
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)34.6519.25
ויטמין B12 (מק"ג)0.640.35
ויטמין C (מ"ג)8.854.92
ויטמין D (מק"ג)1.390.77
ויטמין E (מ"ג)0.810.45
ויטמין K (מק"ג)3.311.84
סידן (מ"ג)170.2794.59
ברזל (מ"ג)1.440.8
מגנזיום (מ"ג)17.959.97
זרחן (מ"ג)140.5978.11
אבץ (מ"ג)0.910.51
אשלגן (מ"ג)155.9886.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.330.74
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.060.59
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.491.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.321.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 36.1% 39.8% 23.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.57 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.