דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 23 גרם למנה\יחידה (כ- 40 פרוסות (20 מכל גלילה))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
גלילת תמרים קרה
להוציא מהמקפיא ולנשנש
  • 1 תחילה לחמם בסיר את הסילאן והמזולה (לא חובה), ולערבב עד שמבעבע מעט. להוסיף את עיסת התמרים (לוודא היטב שאין בעיסה גלעיני וראשי תמר שעשויים להימצא באריזת הוואקום), לבחוש היטב כל הזמן עד שהסילאן נטמע היטב בעיסת התמרים (ניתן למעוך מעט עם מזלג במידה וקשה מדי) ולהסיר מהאש.
  • 2 לקלות את אגוזי הלוז מעט, לקלף את הקליפה, להוסיף לעיסת התמרים ולערבב היטב (אגוזי הלוז אמורים להיות שלמים ולאחר מכן הם נחתכים בצורה נאה על ידי הסכין החותכת את גלילות התמרים).
  • 3 להוסיף את השקדים, לערבב היטב, להוסיף לבסוף גם את אגוזי המלך ולהמשיך לערבב היטב. לקרר מעט את התערובת כ- 5 דקות (לא לחכות עד לקירור מלא).
  • 4 לקלות את השומשום במחבת ולהניח בצד.
  • 5 לפרוס ניילון נצמד על משטח העבודה ולהניח עליו חצי מעיסת התמרים (יוצאות כ- 2 גלילות בינוניות). לגלגל את העיסה למעין גלילה/"נקניק" ארוך. לפזר את השומשום הקלוי (או קוקוס לפי הטעם) על הניילון הנצמד ולגלגל את ה"נקניק" על השומשום עד לציפוי מכל הכיוונים. כך לעשות גם עם הגלילה הנוספת.
  • 6 לעטוף את הגלילות עם הניילון הנצמד ולהקפיא במשך כשעה-שעה וחצי. להוציא מהמקפיא, להסיר את הניילון הנצמד ולחתוך לפרוסות בעובי הרצוי.
  • 7 בתיאבון חיוך

ניתן להקפיא את הגלילות ולאכול מתי שמתחשק. זמן ההכנה לא כולל את זמן ההקפאה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. במקום המזולה ניתן להשתמש במעט חמאה או לוותר לגמרי (לא חובה ומבחינה בריאותית עדיף לוותר). המרכיבים במתכון נתונים למשחק ולפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 25% 8.7% 57.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב