דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז עם זעפרן
אורז בתיבול זעפרן
  • 1 משרים את הזעפרן עם 1/2 כוס מים רותחים לפחות כחצי שעה.
  • 2 ממלאים מים בסיר כ- 3/4 גובה הסיר.
  • 3 כשהמים רותחים מוסיפים את המלח והאורז, מבשלים את האורז כ- 3/4 בישול (8 דקות) ומסננים. מדי פעם רצוי לערבב למניעת גושים.
  • 4 מעבירים כ- 2 כוסות אורז לקערה ו- 1/4 כוס מים עם זעפרן ומערבבים (את הרבע הנותר מערבבים עם כף שמן).
  • 5 מרתיחים כ- 3 כפות שמן בסיר, מעבירים את האורז שערבבנו עם הזעפרן לסיר ומהדקים היטב. משאירים כך לפחות כ- 5 עד 8 דקות על אש בינונית.
  • 6 מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את האורז הנותר, מוסיפים לסיר את 1/4 כוס הזעפרן עם המים בעזרת כף ומטפטפים על האורז.
  • 7 סוגרים עם מכסה עטוף במגבת ומשאירים כך ל- 20 דקות בישול נוספות.
  • 8 הופכים על צלחת ומגישים.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להשתמש גם באורז פרסי או אורז יסמין.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 8.9% 9% 79.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב