דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 143 גרם למנה\יחידה (מספר מנות מוערך משני לחמים)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם שטוח ללא גלוטן
לחם שטוח בצורת פיתה, צילום: דניאל טרכטמן
  • 1 מערבבים בקערה את מחית תפוחי האדמה עם המים והסוכר.
  • 2 מוסיפים קמח ללחם ושמרים, מערבבים ומשאירים לתסיסה כ- 20 דקות.
  • 3 מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק אחיד ודביק.
  • 4 מתפיחים למשך כ- 45 דקות.
  • 5 לשים תוך הוספת מעט קמח במידה והבצק דביק מדי.
  • 6 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים. משטחים על נייר אפייה עם הידיים כל חלק לקוטר הסיר החשמלי ומשאירים לתפיחה קלה של כ- 10 דקות.
  • 7 גוזרים את נייר האפייה מסביב ומשאירים שוליים של כ- 3 ס"מ.
  • 8 מחממים היטב סיר חשמלי. מניחים את הלחם עם נייר האפייה על הנייר וסוגרים. כאשר פני הלחם משחימים לאחר כ- 3-4 דקות, הופכים לצד השני.
  • 9 מקלפים את נייר האפייה ואופים עם מכסה סגור עד השחמה.
  • 10 מגישים מיד (ניתן להקפיא במידה ונשאר).
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשרי להוסיף למחית תפוחי האדמה בצל מטוגן. אפשר להשתמש כבסיס לפיצה או לחמעג`ון.

ציוד נדרש: סיר חשמלי.

הערך התזונתי לא כולל את סיבי הפסיליום. אפשר לנצל שארית של פירה או להכין מפתיתי תפוחי אדמה, ואפשר לבשל/לאפות תפוחי אדמה ולמעוך. את הבצק מכינים כשעה לפני הארוחה. כיוון שהאפייה קצרה מאוד, מכינים ממש לפני האוכל ובוצעים מהלחם בהנאה. באותה הצורה ניתן לטגן במחבת משומנת מכוסה במכסה תואם על להבה בינונית. לאחר שהופכים את הלחם ומקלפים את נייר האפייה אפשר להתפרע עם תוספות לפי הטעם - כמו פיצה, רוטב בולונז וכדומה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 13.2% 4.1% 80.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב