דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (כ- 24 משולשים מ- 4 פיצות (6 משולשים לפיצה אחת))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פיצה לבנה
פיצה לבנה ללא רוטב עגבניות, צילום: יח"צ
  • 1 במיקסר מערבלים את המים עם השמרים במהירות נמוכה. לאחר 2 דקות מוסיפים את הקמח ונותנים למיקסר לעבוד 5 דקות על אותה מהירות נמוכה.
  • 2 מוסיפים מלח וממשיכים לערבל כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לערבל עוד מספר דקות על אותה המהירות.
  • 3 נותנים לבצק לנוח 15-20 דקות, מגלגלים ל- 4 כדורים (סה"כ 4 פיצות) ומכניסים למקרר ל- 24 שעות.
  • 4 מרדדים את בצק הפיצה לגודל הרצוי, מפזרים מעל את הגבינות והפטריות, ומכניסים את הפיצה לתנור בחום מקסימלי של 250 מעלות למשך כ- 10-15 דקות עד להשחמת הפיצה. אם מכינים בטאבון - זמן ההכנה כ- 7 דקות.
  • 5 בסוף האפייה מזלפים שמן זית על שולי הפיצה. מתבלים את עלי הרוקט בשמן זית, לימון, חומץ בלסמי וגבינת פרמזן ועורמים במרכז הפיצה.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הרוקט. זמן ההכנה לא כולל את זמן השהיית הבצק במקרר. הבצק ממש מעולה - ניתן להכין אותו גם בתנור ביתי של 240 מעלות. מומלץ להשתמש באבן "שמוט" כדי להשיג את התוצאה הרצויה של "טאבון", או לחילופין להדליק את התנור על אופציה של טורבו שבנוסף יש אקסטרה הקרנה של חום גם מלמעלה וגם מלמטה. בשתי האופציות התנור צריך להיות דלוק במשך שעה לפני האפייה כדי להגיע לתוצאה אופטימלית. המתכון הוא ל- 4 פיצות. מומלץ להכין את הבצק, להשתמש ברבע ממנו לפיצה אחת ולהקפיא אקסטרות אחרי המנוחה הראשונית. כך גם מרוויחים כמות נוספת של הבצק (המעולה!) ושומרים אותו ליום סגריר. המתכון באדיבות מסעדת סאפורי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 20% 19.7% 60.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב