דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 134 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
בסבוסה - עוגת סולת עם תמרים ואגוזים
אחת העוגות הטעימות עם הקפה
  • 1 לערבב את כל המצרכים ללא האגוזים הקצוצים וממרח התמרים, לבחוש היטב לעיסה ולהניח בצד כחצי שעה.
  • 2 לחלק את העיסה לחצי. חצי אחד להדק על תבנית משומנת (תבנית מרובעת או מלבנית מפיירקס), למרוח בעדינות את התמרים על חצי מהעיסה ולפזר מעל את האגוזים.
  • 3 להכין מחצי העיסה שנותר כדורים גדולים, לשטח אותם דק ובזהירות לסדר שכבה שווה על האגוזים.
  • 4 לסמן ריבועים או אלכסונים ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהעוגה משחימה. לפני האפייה ניתן להטביע אגוזי פקאן מעל כמו בתמונה. הכנת הסירופ: לבשל כרבע שעה את מצרכי הסירופ ולהשאיר על להבה נמוכה עד שהעוגה מוכנה.
  • 5 להוציא את העוגה מהתנור ולחדד בסכין את סימני החיתוך.
  • 6 לשפוך את הסירופ החם על העוגה החמה ולקרר היטב לפני ההגשה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת או מלבנית מפיירקס.

הערך התזונתי לא כולל את הפקאנים מעל העוגה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 19.7% 6.6% 73.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב