דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אחת העוגות הטעימות עם הקפה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 134 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל המצרכים ללא האגוזים הקצוצים וממרח התמרים, לבחוש היטב לעיסה ולהניח בצד כחצי שעה.
  • 2 לחלק את העיסה לחצי. חצי אחד להדק על תבנית משומנת (תבנית מרובעת או מלבנית מפיירקס), למרוח בעדינות את התמרים על חצי מהעיסה ולפזר מעל את האגוזים.
  • 3 להכין מחצי העיסה שנותר כדורים גדולים, לשטח אותם דק ובזהירות לסדר שכבה שווה על האגוזים.
  • 4 לסמן ריבועים או אלכסונים ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהעוגה משחימה. לפני האפייה ניתן להטביע אגוזי פקאן מעל כמו בתמונה. הכנת הסירופ: לבשל כרבע שעה את מצרכי הסירופ ולהשאיר על להבה נמוכה עד שהעוגה מוכנה.
  • 5 להוציא את העוגה מהתנור ולחדד בסכין את סימני החיתוך.
  • 6 לשפוך את הסירופ החם על העוגה החמה ולקרר היטב לפני ההגשה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת או מלבנית מפיירקס.

הערך התזונתי לא כולל את הפקאנים מעל העוגה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)415309
חלבונים (גרם)5.52 4.11
פחמימות (גרם)6246
מתוכן סוכרים (גרם)24.06 17.91
שומנים (גרם)16.58 12.35
מתוכם שומן רווי (גרם)1.27 0.95
נתרן (מ"ג)137.64102.48
סיבים תזונתיים (גרם)0.48 0.36
מים (גרם)40.330.01
ויטמין A (מק"ג)0.390.29
ויטמין B (מ"ג)1.160.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.90.67
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.920.68
ויטמין C (מ"ג)3.192.38
ויטמין E (מ"ג)0.010
סידן (מ"ג)1.591.18
ברזל (מ"ג)0.020.02
מגנזיום (מ"ג)0.860.64
זרחן (מ"ג)0.810.6
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)9.16.77
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 19.7% 6.6% 73.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?