לחמניות בריאות מקמח כוסמין מלא
1. מערבבים את כל המצרכים (מלבד שמן הזית למריחה ושיבולת השועל), לשים במיקסר למשך כ- 10 דקות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (הבצק שיוצא הינו בצק דחוס. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד חצי כוס מים בהדרגה לפני ההתפחה).
2. יוצרים כדורים, מורחים עם מברשת במעט שמן זית (כפית), מפזרים שיבולת שועל לפי הטעם (או קצח/שומשום) ואופים בחום של כ- 180 מעלות (טורבו) למשך כ- 30 דקות.
3. לקבלת קרום פריך ומתפצפץ שכזה - הניחו תבנית חסינת חום עם מים רותחים בתחתית התנור.
4. משתגעים מההמתנה עד שמתקרר (ו/או מקפלים כביסה תוך כדי ולו בשביל להעביר את הזמן), אוכלים ומודים לעצמכם שלא התעצלתם כי יצאו לכם לחמניות מקמח כוסמין מלא מעלפות ביותר.
5. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את עשבי התיבול היבשים. זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק.