דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 20 גרם למנה\יחידה (עוגיות טחינה לפסח בגודל בינוני)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגיות טחינה לפסח
גם בפסח אפשר להכין עוגיות טחינה
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 בקערה בינונית שמים את כל המצרכים היבשים, ומערבבים בעדינות לפיזורם האחיד.
  • 3 עושים גומה, לתוכה שופכים את כל המצרכים הרטובים ומערבבים - תחילה בעזרת כף ואז בעזרת הידיים. תתקבל תערובת במרקם של פלסטלינה או מרציפן.
  • 4 בעזרת ידיים מעט רטובות לוקחים כמות קטנה מהעיסה ויוצרים כדור בגודל של אגוז. פוחסים טיפה ומניחים בתבנית אפייה. שומרים על רווח מכיוון שהעוגיות מתפשטות.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 15 דקות עד שהעוגיות זהובות קלות. הן תהיינה מעט רכות ואז תתקשנה בצינון.
  • 6 מצננים ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
  • 7 בתיאבון וחג שמח חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 מי שרוצה להגדיל את הערך התזונתי יכול להשתמש בטחינה משומשום מלא באותה הכמות.
  • 2 מומלץ להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי.
  • 3 העוגיות במתיקות עדינה. מי שאוהב מתוק יותר יכול לפדר באבקת סוכר לאחר שהעוגיות הצטננו.
  • 4 אני קישטתי עם פיסטוק אבל אפשר פקאן, שקד וכדומה, או לא לקשט בכלל - לבחירתכם.

הערך התזונתי לא כולל את קישוט הפיסטוק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 29% 6.1% 64.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב