אחד המאכלים הטובים עם בירה קרה
1. לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
2. לפתוח את שימורי גרגירי החומוס לא עד הסוף ולסנן את המים, למלא במי ברז ולסנן שוב. כך לחזור על הפעולה פעם נוספת ולאחר מכן להעביר את הגרגירים על מגבת מטבח ולייבש עד כמה שאפשר בעזרת מגבת נייר.
3. להעביר את גרגירי החומוס לקערה, להוסיף את כל התבלינים, לערבב ולבדוק טעמים.
4. לפזר את הגרגירים המתובלים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה בשכבה אחידה ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 40 דקות (לפתוח כל 10 דקות את התנור ולערבב את הגרגירים - כך מוודאים למעשה שהחומוס נאפה בצורה אחידה ולא נשרף).
5. לאחר האפייה לטעום את הגרגירים - המרקם צריך להיות די פריך וטיפה רך בפנים. אם אתם מעוניינים במרקם פריך יותר - יש לאפות כ- 7 דקות נוספות. להגיש חם לצד בירה קרה, יין לבן קר או אפילו עם אורנג`דה. בנוסף, הנשנוש טעים גם בטמפרטורת החדר אז אם אתם בדרך לפיקניק - תיהנו.
6. בתיאבון

טיפים והערות:
1. למי שאין את הרוטב בטעם צ`ילי שום יכול להשתמש ברוטב צ`ילי מתוק אם רוצים להתאים גם לילדים, או רוטב צ`ילי חריף-מתוק אם זה למבוגרים שבינינו.
2. אני עשיתי את הנשנוש בסגנון אסיאתי אבל אתם יכולים ללכת לכיוונים אחרים עם תבלינים שיש לכם בבית.