דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
נשנושי חומוס ביתיים
נשנושי חומוס ביתיים
אחד המאכלים הטובים עם בירה קרה

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 130 גרם למנה\יחידה (עבור 2-4 מנשנשים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 לפתוח את שימורי גרגירי החומוס לא עד הסוף ולסנן את המים, למלא במי ברז ולסנן שוב. כך לחזור על הפעולה פעם נוספת ולאחר מכן להעביר את הגרגירים על מגבת מטבח ולייבש עד כמה שאפשר בעזרת מגבת נייר.
  • 3 להעביר את גרגירי החומוס לקערה, להוסיף את כל התבלינים, לערבב ולבדוק טעמים.
  • 4 לפזר את הגרגירים המתובלים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה בשכבה אחידה ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 40 דקות (לפתוח כל 10 דקות את התנור ולערבב את הגרגירים - כך מוודאים למעשה שהחומוס נאפה בצורה אחידה ולא נשרף).
  • 5 לאחר האפייה לטעום את הגרגירים - המרקם צריך להיות די פריך וטיפה רך בפנים. אם אתם מעוניינים במרקם פריך יותר - יש לאפות כ- 7 דקות נוספות. להגיש חם לצד בירה קרה, יין לבן קר או אפילו עם אורנג`דה. בנוסף, הנשנוש טעים גם בטמפרטורת החדר אז אם אתם בדרך לפיקניק - תיהנו.
  • 6 בתיאבון חיוך
  • טיפים והערות:
  • 1 למי שאין את הרוטב בטעם צ`ילי שום יכול להשתמש ברוטב צ`ילי מתוק אם רוצים להתאים גם לילדים, או רוטב צ`ילי חריף-מתוק אם זה למבוגרים שבינינו.
  • 2 אני עשיתי את הנשנוש בסגנון אסיאתי אבל אתם יכולים ללכת לכיוונים אחרים עם תבלינים שיש לכם בבית.
- פרסומת -

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)206 קלוריות159 קלוריות
חלבונים7.8 גרם6 גרם
פחמימות26 גרם20 גרם
מתוכן סוכרים144.1 מ"ג110.8 מ"ג
שומנים8 גרם6.1 גרם
מתוכם שומן רווי946.9 מ"ג728.4 מ"ג
נתרן764.3 מ"ג587.9 מ"ג
סיבים תזונתיים180.8 מ"ג139.1 מ"ג
מים96.4 מ"ג74.2 מ"ג
ויטמין A0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)63 מק"ג48.5 מק"ג
ויטמין B12.6 מק"ג2 מק"ג
ויטמין B22 מק"ג1.5 מק"ג
ויטמין B337.8 מק"ג29.1 מק"ג
ויטמין B620.3 מק"ג15.6 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B90.3 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין C136.7 מק"ג105.1 מק"ג
ויטמין E124.5 מק"ג95.8 מק"ג
ויטמין K0 מק"ג0 מק"ג
סידן1.4 מ"ג1 מ"ג
ברזל93 מק"ג71.6 מק"ג
מגנזיום1.5 מ"ג1.2 מ"ג
זרחן3.1 מ"ג2.4 מ"ג
אבץ45.3 מק"ג34.9 מק"ג
אשלגן14.5 מ"ג11.2 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות10.6 מ"ג8.2 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 32.1 מ"ג1.6 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 68.5 מ"ג6.6 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות6.8 מ"ג5.2 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 96.8 מ"ג5.2 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 19% 18.7% 61.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?