גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | טיפים והמלצות | » | סילאן: כל מה שרציתם לדעת |
לתמרים יש מתיקות נהדרת והם משמשים כתחליף טבעי ומומלץ לסוכר. הם שופעים ערכים בריאותיים חשובים כמו מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים המסייעים לתהליך עיכול תקין של הגוף ומביאים לתחושת שובע. בשונה מפירות יבשים אחרים, התמר מתייבש באופן טבעי על העץ וזאת כחלק מתהליך ההבשלה שלו ללא תוספות של חומרים משמרים.
מערכת foodsdictionary, 29.08.2017
סילאן: הממתיק הבריא של הטבע
צדיק התמר יפרחלתמרים יש מתיקות נפלאה, ובניגוד לסוכר, הם מגיעים אלינו היישר מן הטבע, עם שפע ערכים בריאותיים חשובים: מינרלים (כגון אשלגן ומגנזיום), נוגדי חמצון (פוליפנולים) וכן סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין, לבריאות מערכת העיכול ולתחושת שובע. להבדיל מפירות יבשים רבים, התמר אף מתייבש באופן טבעי על העץ, כחלק מתהליך ההבשלה הטבעי שלו, ללא צורך בתוספת חומרים משמרים. בשוק קיימים זנים שונים של תמרים ולכל אחד מהם מרקם שונה. דבר זה מקל עלינו לבחור את הטעם והזן המועדפים על כל אחד ואחת מאיתנו: מג'הול (עסיסי ומתוק), חלאווי (בטעם טופי קרמל), דקל נור (בטעם דבש), דרי שוקולד, אמרי (מעט יבש ומתקתק), חדראווי שטעמו ארומתי ותמר מצוי שממנו מפיקים את סירופ הסילאן. מקורות הסילאןסילאן הינו דבש תמרים, אך ידוע גם כ"דבש חרובים" והוא סירופ המופק מתמרים או מחרובים. הסילאן מוכר גם בשמות כמו דובוס, חילק ושירה. רבים חושבים שהסילאן הינו סוג של ריבה, אך למעשה מדובר במיץ שמופק על ידי בישול התמרים וסחיטתם. הוא בעל מרקם נוזלי המזכיר את דבש הדברים - אך טעמו שונה. הסילאן הגיע אל איזורינו מלוב ועיראק, שם נהגו היהודים להכין מהסילאן חרוסת לקראת חג הפסח. ההכנה התבצעה בצורה מיוחדת, בה פועלים בעלי מסחטות ניידות גדולות שהוכשרו באופן מיוחד לקראת החג, נהגו לעבור בין הבתים ולסחוט תמרים לקראת ערב החג. תהליך הפקת הסילאןלמעשה, תהליך הפקת הסילאן החל עוד בתקופת התנ"ך ובספר דברים (פרק ח', פסוקים ז-ח) צוין כי: "יהוה אלהיך, מביאך אל ארץ טובה: ארץ נחלי מים -- עינת ותהמת, יצאים בבקעה ובהר. ארץ חטה ושערה, וגפן ותאנה ורמון: ארץ-זית שמן, ודבש" ובאזכורו של הדבש - הכוונה לתמרים ששימשו כממתיק. בכדי להפיק סירופ סילאן איכותי, על התמר לעבור מספר שלבים:
למעשה, את הסילאן ניתן לרכוש ברשתות השיווק השונות, רק צריך לשים לב לשני סוגים: הטבעי שמכיל אך ורק את סירופ התמרים. צבעו יהיה חום כהה המתקרב לשחור, בעל טעם עשיר ומרקם נוזלי. הסילאן השני מכיל את סירופ התמרים עם תוספות שונות של סוכר לבן שהופך אותו לסמיך ולמתוק יותר. לקריאה נוספת: מתכון קליל ומהיר להכנת סילאן ביתי
תהליך ההכנה:
חשוב לנו להדגיש כי אחרי שתנסו להכין לבד סילאן יהיה לכם קשה מאוד לחזור לאכול את הסילאן של המותגים השונים. ומה עושים עם שאריות התמרים? ניתן לשלבם במתכוני עוגות תמרים ועוגיות שונות. ערכים תזונתיים
לסיכוםלסילאן ישנם יתרונות רבים ושימושים שונים. בשל תכונותיו הבריאות, רבים מן המתאמנים צורכים אותו באופנים שונים והוא מספק תחליף מתוק מצוין לאלה השומרים על המשקל. לקראת ראש השנה המתקרב, נמליץ לכם לשלב את הסילאן במתכונים השונים לקראת החג - למנות טעימות ובריאות יותר. שנה טובה ומתוקה! |