גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | תזונה בחגים | » | שנהיה לראש ולא לזנב: מנות דגים לראש השנה |
אז מה הדג המועדף עליכם בראש השנה?
שתבוא עליכם הברכהאחת הברכות המאפיינות את ראש השנה היא "שנהיה לראש ולא לזנב". פירושו של פתגם זה הוא שעם ישראל יעמוד בראש העמים ולא ישועבד לעמים אחרים "כי ייתכן שיהיה לראש על עמים רבים וזנב לעם אחד נכבד ממנו". ישנם פירושים נוספים שניתנו לברכה:
טיפים חשובים לקנייה ולאחסון הדגיםבכדי לבחור סוג דג ממנו נכין מנות דגים טעימות לראש השנה יש לשים לב לכמה דגשים חשובים:
לקריאה נוספת: ומה לגבי הכנת מנות הדגים?על תפריט החג לקראת ראש השנה רבים מתחילים לתכנן מראש, כמובן שהתפריט לא יכול להיות שלם ללא מנת דגים אחת לפחות. למעשה, כל אחד אוהב את הדג שלו מתובל באופן שונה, שלם או מפולט, או מוגש בכלל בצורת קציצות. אספנו עבורכם כמה אופציות מעניינות שאתם חייבים לאמץ לארסנל מנות הדגים שלכם: דג אדום חריף אשחריימה הוא תבשיל דג חריף שמזוהה במיוחד עם יהודי צפון אפריקה בכלל ולוב בפרט. את מנות דג החריימה מבשלים על האש עם שילוב עשיר של תבלינים וטעמים, כשהדומיננטי ביותר הוא הטעם החריף. את החריימה ניתן להכין מדגים שונים, אך המומלצים ביותר הם בורי, פורל ואמנון. היכנסו למתכון של מירי צדוק: חריימה בורי. דג שלםרבים אוהבים דווקא את הדג שלהם מוגש בשלמותו. בצורתו השלמה, מומלץ להכין אותו באפייה בתנור, בגריל או על האש. דבר שחשוב לשים אליו לב בעת האכילה הוא מעצמות הדג! הקליקו למתכוני דגים שלמים. דג בלי עצמות - מכירים?אל מול אלו האוהבים דגים בשלמותם, יש כאלה האוהבים את הדג שלהם מפולט, נקי, ללא עצמות ונוח להגשה ולאכילה. פילה דג ניתן להכין בבישול (כמו מנות החריימה), על האש ובתנור בתיבול שונה לפי טעמכם האישי. אנחנו מאוד אוהבים פילה דג סלמון ברוטב סילאן. היכנסו למתכון של אבנר שפריר למנת פילה דג סלמון בסילאן וחרדל. מי לא אוהב קציצות?ישנם סוגי קציצות שונים: בשריות, צמחוניות, טבעוניות ועוד. קציצות דגים ניתן להכין בבישול ברוטב, אפויות בתנור או מטוגנות שכיף לנשנש סתם ככה. גם גפילטע פיש, מנת דגים המזוהה עם המטבח האשכנזי ואומצה על ידי מטבחים שונים מוגשת גם היא בחגי תשרי בכלל ובראש השנה בפרט. את הגפילטע פיש מכינים מדג קרפיון טחון, אותו נהוג לאכול בתיבול מתקתק. צורת ההגשה שלו זהה, כך שעל קציצה מונחת פרוסת גזר ורוטב צמיגי המתבשל עם עצמות הדג. היכנסו למתכון גפילטע פיש ביתי וטעים של אמונה בוארון. לסיכום: דייג - אוהב דגים?אי אפשר לחגוג את ראש השנה ללא מנות דג טעימות ועשירות. לכל משפחה יש את מנות הדג האהובות עליה, עם הטעמים המוכרים מבית אמא או סבתא. אנחנו מאוד אוהבים את מנות החריימה עם רוטב אדום עשיר שכיף לטבול בהן את החלה. אז שנהיה לראש ולא לזנב, אה? שנה טובה! הקליקו בנוסף למגוון מתכוני דגים לראש השנה! |