גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | תבליני חורף: עובדות שכדאי לדעת |
אין מישהו שלא משתמש בתבלינים השונים - אך האם חשבתם אילו בריאים יותר בתקופת החורף והימים הקרים? לכל תבלין ערך תזונתי ותכונות מיוחדות המיוחסות לו, ולעיתים שילובם יחדיו יכול לסייע לשמירה על המערכת החיסונית במהלך התקופה הקרה.
מערכת foodsdictionary, 04.01.2018
תבלינים: עוזרים לשמור על המערכת החיסונית בחורף
גשם, גשם, בואהחורף מביא איתו תקופה של מספר חודשים קרים במיוחד. מזג אוויר קריר וצניחת הטמפרטורות חושפים את גופנו והמערכת החיסונית למחלות ווירוסים שונים. לאור כך, אנו עוטים על גופינו בגדים מחממים וחדי העין מבינינו ישימו לב שגם צורת האכילה שלנו משתנה בהתאם לתקופה. בתקופת החורף חשוב לא רק להתחמם באמצעות ביגוד מיוחד, אלא גם לחמם את הגוף מבפנים. כלומר, לצרוך מזונות שמכילים צמחי מרפא ותבלינים שונים שיסייעו לנו למנוע מחלות שונות ולהימנע מהידבקות. נציין שאכן מרבית האנשים מעדיפים לשתות משקאות חמים כמו תה, שוקו חם וחליטות שונות, אבל כדאי שתדעו שקיימים לא מעט מאכלים שיצליחו לחמם אותנו בהשוואה לאחרים, ובכך יעזרו לשמור על טמפרטורת גוף תקינה ועל חוזק הגוף גם בזמנים קרירים יותר. מזרח מול מערבבעולם המערבי נהוג להכין מאכלים באמצעות בישול או אפייה. על פי המסורת והרפואה הסינית, מגוון המאכלים אותם אנחנו אוכלים אינם אסופה של סוכרים, חלבונים, פחמימות, סיבים תזונתיים או מינרלים. בנוסף, מייחסים הסינים למזונות מסוימים יכולות חימום שמצליחות לחמם את הגוף בעוד שיש מזונות כאלה שמקררים את הגוף. מי שמנצח על כך בהצלחה רבה הם התבלינים, מאחר שרבים מהם הינם צמחי מרפא ולכן הם מכילים חומרים המשפיעים על הבריאות שלנו ועל יכולת הגוף לווסת את הטמפרטורה שלו. לקריאה נוספת: אילו תבלינים מומלצים בתקופת החורף?כולנו אוהבים להתענג על ריחות התבלינים השונים, לקשט באמצעותם את המטבח שלנו בזכות הצבעוניות הרבה שהם מביאים, ולהוסיף אותם למגוון התבשילים השונים מבלי לדעת אילו תכונות מיוחסות לכל אחד. למרבית התבלינים בהחלט מיוחסות תכונות מרפא שמסייעות לחיזוק המערכת החיסונית והיכולת להקל על סימפטומים של מחלות שונות המאפיינות את החורף כמו הצטננות, שפעת, שיעול וכאבי ראש. לכן, יש מי שימליץ לצרוך ולשלב את התבלינים השונים לאורך השנה כמעין "תרופת מנע" ולהמשיך עם צריכתם גם עם בוא החורף. את התבלינים הבאים כדאי שתתחילו לשלב במגוון מתכונים חורפיים:
שימושים לתבלינים השוניםהשימוש הקל והנפוץ ביותר לתבלינים הוא בתיבול המזון שאנחנו מבשלים. בעוד שג'ינג'ר יתאים למאכלים אסיאתיים, הקינמון דווקא יתאים לאפיית עוגות ועוגיות ולתבשילי בשר. את הציפורן נוסיף לעוגות דבש מיוחדות, אך ניתן לשלב אותו במגוון עוגות בחושות ביתיות, ואילו את ההל נוסיף לחליטות, קפה ותה. נציין שערבוב של ארבעת התבלינים הללו יוצרים את תערובת החוואיג' שמאפיינת את המטבח התימני, אותה הם נוהגים להוסיף לקפה, אך היא מתאימה למשקאות חורפיים שונים. כאשר נרצה לתבל משקאות שונים, נוסיף את התבלינים השונים, אך לא נגזים! אין כמו להכין תה חם ולשדרג אותו עם מקל קינמון, לימון ונענע. בנוסף, ניתן להכין משקאות חורפיים מיוחדים כמו צ'אי, חליטות עשירות ומשקאות קפה ושוקו שונים. למי מביניכם שאוהב משקאות אלכוהוליים, אין כמו משקה של סנגריה חמה עם יין אדום, קוביות תפוחים ומקלות קינמון. מצאנו עבורכם מתכון נפלא של סנגריה חורפית טעימה: סנגריה חורפית ומחממת המצרכים:
אופן ההכנה:
לסיכוםכולנו עושים שימוש בתלינים לאורך כל השנה, אך ישנם תבלינים שמומלצים לשימוש בעונת החורף. כפי שציינו, לכל תבלין תכונות המיוחסות לו, ושילוב של כמה ביחד יכול לחזק רבות את המערכת החיסונית של הגוף. כדאי שתתחילו לאמץ אותם כדי לעבור את הקור בשלום (: |